GeriHamilelik Hazırlığı Kadınlara ’soğan kürü’ uyarısı!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kadınlara ’soğan kürü’ uyarısı!

Kadınlara ’soğan kürü’ uyarısı!

''Kadınlar soğan suyu içerek hamile kalacağını düşünüyor...''

Kadınlara ’soğan kürü’ uyarısı

Kadınların en fazla yaptığı yanlış uygulamalardan biri soğan suyu. Kadınlar soğan suyu içerek hamile kalacağını düşünüyor. Halk arasında bilinen bu yanlış düzeltilmeli. Anne adayları mutlaka doktorlarını dinlemelidir.

Gebelik sıklığının önemli olduğuna dikkat çeken Dr. Emre, 18 yaşının altındaki gebeliğin ne kadar riskli ise 35- 36 yaşından sonraki dönemin de büyük risk taşıdığını söyledi. Dr. Süleyman Emre, gebelikte düşük yapanların öncelikle gebe kalmadan önce düşüğünün nedenini araştırması gerektiğini, tedavi olduktan sonra gebe kalması gerektiğini ifade etti.

Kadınlara ’soğan kürü’ uyarısı

Tuz son aylarda kullanılmamalıdır!

Gebelerimize su kaybından dolayı ilk aylarda tuzlu yemekler yemesi önerisinde bulunuyoruz. Çünkü tuzun gebeliğe ilk aylarda faydası var. Fakat son aylarda tuz gebelikte zararlı. Anne adaylarının dikkat etmesi gerekir.

[fotogaleri=882] 

Tuz kullanımına gebeliğin ilk ve son aylarında dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Dr. Emre, gebe kadınları ilk üç ayda yiyebildiği herşeyi yemesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti:

"İlk üç ayda aşırı mide bulantısı olduğu için hastanın sürekli yemek yemesi lazım. Yeter ki yesin. Çünkü yemediği takdirde serumla besliyoruz. Özellikle 12 ve 13 haftadan sonra süt, yumurta, yoğurt, peynir gibi kalsiyuma iyi gelen gıdaları bolca tüketmesi lazım. Zaten 4’üncü ay sonrasında gebelere haftada bir balık yiyerek beslenmesini istiyoruz."

[video=hurriyetaile_video/sogan-yiyen-bebek.flv]

GEBE KALMA DÖNEMİNİZİ HESAPLAYIN

DHA

False