GeriHamilelik Hazırlığı Hamilelikte göbek fıtığı neden olur?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelikte göbek fıtığı neden olur?

Hamilelikte göbek fıtığı neden olur?

Göbek deliğini bu hale getirmek eğlenceli olabilir ama...

Reddit adlı internet sitesine “Rebelrockstar” isimli kullanıcı hamile eşinin komik göbek deliğinin videosunu yükledi. Videoda önce hamile bir kadının karnı görünüyor. Sonra karın kaslarını sıkarak göbek deliğini dışarı çıkarıyor. “Komik göbek deliği hilesi” adıyla yüklenen videoda hamile kadın yeni bir yeteneğini keşfettiği için çok eğleniyor ve video boyunca gülme sesleri duyuluyor.

                          

Bu videoyu seyreden “knobbly_knees” adlı Reddit kullanıcılardan biri, bunun göbek fıtığı olduğunu anlıyor ve videoyu yükleyen kişiyi şu şekilde uyarıyor:

“Bu aslında göbek fıtığına benziyor. Eğer videodaki senin eşinse lütfen zaman kaybetmeden kontrol ettirin.”

Videoyu yükleyen eşten ise cevap gecikmiyor.

“Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Eşim aynı zamanda doktor ve bu durum gayet normal. Bir önceki hamileliğinden sonra karın bölgesindeki kasların zayıflamasından dolayı göbek deliği böyle görünüyor. İyi ki erkeğim."

Daha sonra eş, uyarı yapan kullanıcının haklı olduğunu eşinin de bunun göbek fıtığı olduğunu söylediğini yazdı. Kaynak :Daily Mail

Hamilelikte göbek fıtığı neden olur

Anne adayının karnı normal görünüyor.

Hamilelikte göbek fıtığı neden olur

Hamilelikte göbek fıtığı neden olur

Anne adayı gülmeye başlıyor ve ıkınarak göbek deliğinin bu şekilde dışarı çıkmasını sağlıyor.

PEKİ GÖBEK FITIĞI NEDİR? HAMİLELERDE GÖBEK FITIĞI NEDEN OLUŞUR?

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hamdi Koçer göbek fıtıklarının kadınlarda en sık hamilelik döneminde ortaya çıktığını veya bu dönemde fark edilir hale geldiğini belirtiyor.

"Hamilelik ilerledikçe artan karın içi basınç nedeni ile fıtık büyüyor. Göbek fıtığı, göbek çukurundaki halkanın zayıflaması ile ortaya çıkıyor ve karın içi basıncı artıran zorlanmalarda daha da belirginleşiyor. Göbek fıtıklarının çoğu çok küçük olduğundan hasta farkına varmıyor ancak zaman içinde büyümeye başlayarak bir fındık boyutundan bir portakal büyüklüğüne kadar ulaşabiliyor” diyen Koçer şöyle devam ediyor:

“Gebeliklerinin ilerleyen dönemlerinde anne adayının karnı büyüdükçe göbek fıtıkları da büyüyor ve belirginleşiyor. Göbek fıtığı büyümeye başladığında hastanın ehil ellerde ameliyatı kaçınılmazdır. Ancak maalesef fıtıklar bazen önemsiz, basit bir hastalık gibi görülüyor. Hatta zaman zaman sezaryen sırasında hastanın gebeliğini takip eden doktoru tarafından iki üç dikişle göbek fıtığına müdahale edildiği durumlarla karşılaşıyoruz ki bu gibi doğru yöntemle onarılmayan göbek fıtıkları % 25-50 oranında nüks ediyor. Hatta bu fıtıklar, 2-3 kez nüks etmiş dev fıtıklara dönüşüyor. Hastalar sezaryen sırasında fıtıklarına müdahale ettirmemeli ve doğru tedavi için deneyimli bir genel cerraha başvurmalılar.”

GEBELİKTE KİLO HESAPLAMA

False