Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç

Hamileliğe nasıl hazırlanılır?

Hamilelik dönemine nasıl hazırlanılması gerekir? Sağlıklı bir hamilelik için eşlerin yapması gerekenler nelerdir? Hamileliğe hazırlık sürecinde anne ve baba adayının bir takım hazırlık evresinden geçmesi gerektiğini vurgulayan Kadın Hastalıkları ve Doğum

Haberin Devamı


ÇİFT OLARAK HAZIRLANIN

Hamileliğe nasıl hazırlanılır

Hamile kalmak istiyorsanız, mutlaka önceden kendinizi ve eşinizi çift olarak hazırlamanız gerekmektedir. Anne ve baba adayları bu dönemde bütün her şeyi düşünüp, sağlıklı bir karar vererek bir gebeliğe karar vermelidirler. Çiftlerden eğer herhangi bir taraf hazır değilse, gebelik döneminde de, sonrasında da büyük sıkıntılar yaşanabilir. Bunun için ilk önce annenin, babanın bu sorumluluğa hazır olmaları gerekmektedir. 


KARAR BİRAZ UZUN SÜREBİLİR

Hamileliğe nasıl hazırlanılır

İlk kez çocuk sahibi olan anne babaların bu kararı vermeleri uzun zaman alabilir. Anne ve baba olmaya karar verildiği zaman ise asıl hazırlıklar başlayacaktır. Karar alındıktan sonra ise anne ve baba girecekleri sorumlulukları farkına varmalı ve anne veya baba olamaya karar verildikten sonra geriye kalan şey hayatı bir düzene sokmalıdır. Aslında bu dönemde en zor olan kısım diyebiliriz. Anne ve baba adayları birçok şeyden vazgeçmek durumunda kalabilirler. Çünkü hayatlarına henüz onlara ayak uyduramayacak bir bebek katılacaktır ve elbette hiçbir şey önceki gibi olmayacaktır.


İŞ VE YAŞAM ALANI BEBEĞE UYGUN OLMALI

Hamileliğe nasıl hazırlanılır

Eğer anne korunuyor ise korunma yöntemine son vermelidir. Örneğin anne adayının çalışma hayatında belli değişiklikler yaşanabilir. Anne eğer çalışıyorsa ve bu iş gebeliği kaldıramayacak bir işse işi bırakmak zorunda kalabilir. Başka bir seçenek ise işten belli bir süre ayrı kalma seçeneğidir. Ancak uygun olmadığı hallerde birçok hayat yönünde köklü değişiklikler yapılacaktır. Ek olarak yaşam alanları da bebeğe uygun olmalıdır. Örneğin evinizi değiştirecekseniz, bunun gebelikten önce olması sizin için daha iyi olacaktır.


YAŞAM ŞEKLİ GEÇİRİLMELİDİR

Hamileliğe nasıl hazırlanılır

Burada en önemli unsur ise beslenme ve alışkanlıklardır. Anne adayları bu dönemde çok daha dikkat etmeli ve sağlıklı beslenmelidir.

Sigara, alkol gibi alışkanlıkların da mutlaka bırakılması gerekmektedir. Kötü alışkanlıklardan kurtulmak için gerekli tüm profesyonel destekler alınmalıdır ve anne sağlıklı bir yaşam ile gebeliğe uygun bir yaşamı oluşturmalıdır. Bunun için anne adayı kendisine dikkat etmeli ve hazırlık dönemini iyi değerlendirmelidir. Anne ve baba adaylarının bu hazırlığı en çok psikolojik olarak yapmaları gerekmektedir. Çiftler tamamen hazır olmadan bebeğe davet kararı vermemelilerdir. Bu dönemde isteğinize göre aile danışmanlarından da yardım alabilirsiniz.


ANNE BABA OLAMA SINAVI DİYE BİR SINAV YOK

Hamileliğe nasıl hazırlanılır

Özetleyecek olursak anne ve baba adaylarının bebeklerine güzel anne ve babalık yapabilmeleri, iyi bir gelecek hazırlamaları için öncelikle kendilerini ve yaşamlarını yeni bir kişiye yani bebeklerine hazır hale getirmelilerdir. Çünkü anne baba olama sınavı diye bir sınav yok. Eşler kendileri bunu iyice analiz etmeliler. Bunun için sağlıklı ve beraberce verilen kararlar gerekmektedir. Anne ve baba olmanın vereceği sorumluluğa hazır olmalılar. Hamilelik öncesinde planlama ve hayatı yeni düzenleriyle yaşamaya hazırlamak gerekmektedir.

GEBE KALMA DÖNEMİNİZİ HESAPLAYIN