Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç

Hamile kalmayı kolaylaştıracak ufak ipuçları!

Hamile kalmak her zaman kolay olmayabilir. Doğru zaman, uygun pozisyon ve sağlıklı beslenme hamile kalmayı kolaylaştırır. İşte, uzmanında gebe kalmayı hızlandıracak birkaç ipucu...

Haberin Devamı

Her alanda olduğu gibi hamile kalmayı düşünen bir çiftin gebelik eğitimi alması gerekir. Gebelik eğitimi almak gebe kalmayı kolaylaştırabilir ve gebelik sürecinin sağlıklı ve rahat bir biçimde geçmesini sağlar.


GEBELİK NASIL OLUŞUR?

Yumurtalıktan atılan kaliteli bir yumurtanın sperm ile birleşmesi gerekir. “Döllenme” dediğimiz bu olay kadının tüplerinde meydana gelir. Döllenen yumurta, rahime yerleşerek gebelik oluşur. Hamile kalmada en önemli faktör kaliteli yumurta ve spermdir. Açık ve sağlıklı bir tüp ve döllenmiş yumurtanın yerleşebileceği normal bir rahim boşluğu bulunmalıdır.

Hamile kalmayı kolaylaştıracak ufak ipuçları


HAMİLE KALMADA EN ETKİLİ POZİSYON!

Hamile kalmada bir diğer faktör de cinsel birliktelik pozisyondur. Önemli olan sadece cinsel pozisyon seçimi değil, birliktelik öncesi ve sonrası yapılması gerekenleri bilmektir. Erkeğin üstte kadının ise altta olduğu cinsel bir birliktelik gebe kalmada en etkili pozisyondur. Pozisyonun yanı sıra anne ve baba adayının psikolojisi ve sağlık durumları da önemlidir. Gebelik durumunun sağlanmasında karşılıklı konuşabilmek ve cinsel mutluluk önem arz eder. Hamile kalabilmek adına sürekli aynı pozisyonda cinsel birliktelik çiftleri cinsellikten uzaklaştırabilir.

Haberin Devamı

Hamile kalmayı kolaylaştıracak ufak ipuçları


DOĞRU VE SAĞLIKLI BESLENME DE ÖNEMLİ

Doğru beslenme de hamile kalmada önemlidir. Sağlıklı bir bebek kadar sağlıklı bir anneye de ihtiyacımız olduğu unutulmamalıdır. Sağlıklı beslenmek normal hayatımızda da büyük önem taşır ancak hamile kalmayı düşünüyorsanız doğru ve düzenli vitamin almanız gerekir.

Hamile kalmayı kolaylaştıracak ufak ipuçları


YUMURTLAMA DÖNEMİNİ DİKKATE ALIN

Gebelik elde etmekte yumurtlama dönemi dikkate alınmalıdır. Yumurtlama döneminin bazı belirtileri vardır. Bunlar rahim ağzından gelen akıntının tipidir. Bu akıntı bol miktarda kaygan, şeffaf ve yapışkandır. Bunun yanı sıra göğüslerde hassasiyet, karında şişkinlik ve ağrı, cinsel istekte artış, koku tat ve ışık gibi uyaranlara karşı hassasiyet, ateş basması yumurtlama belirtileri arasındadır. Eğer yumurtlama dönemini takip edemiyorsanız idrardan bakılan yumurtlama kitlerini kullanabilirsiniz.

[webtv=30682]

Haberin Devamı

GEBE KALMA DÖNEMİNİZİ HESAPLAYIN