Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç

Hamile kalmak için çok seks yapmak şart mı?

Düzenli aralıklarla ilişkiye girmelerine rağmen gebelik elde edilemiyor ise...

Haberin Devamı

“Sık ilişkiye girmeme rağmen hamile kalamıyorum” cümlesi çocuk sahibi olmak isteyen çiftler tarafından sıkça söylenir. Sık ilişkiye girmek, hamile kalacaksınız anlamına gelmez. Çok sık ilişkiye girmek, sperm kalitesini de düşürecektir.

GEBELİK ELDE EDİLEMİYOR İSE...

 Anne ve baba adayları, 9-12 ay düzenli aralıklarla ilişkiye girmelerine rağmen gebelik elde edilemiyor ise kısırlıktan şüphelenilebilir ve bu durumda bir hekime başvurmak doğru tercih olacaktır. Sonuç olarak çok sık ilişkiye girmek çiftin çabuk hamile kalması anlamına gelmemektedir. Bunun için düzenli aralıklarla ve yumurtlama günlerinde ilişkiye girilerek hamile kalmayı denenmek gerekir.

Hamile kalmak için çok seks yapmak şart mı

Haberin Devamı

Çok sık ilişkiye girmek sperm kalitesinin bozulmasına sebep olabilir. Yaklaşık 20-50 yaş aralığında haftada 2 kez cinsellik önerilmekle beraber kişilerin sosyal durumu, yaptığı iş, sosyal ve psikolojik durumu bu sıklığı etkileyecektir. İlişki sıklığı planlanırken yumurtlama gününe dikkat edilmelidir. Bu günler dışında gebelik gerçekleşmeyecektir. İlişki pozisyonu olarak kadının altta olabileceği pozisyonlar denenebilir.  Ayrıca çiftlerin alışkanlıkları da burada önemli bir faktör olarak karşımıza çıkar. Örneğin erkek sigara içiyorsa sigarayı bırakması sperm kalite ve sayısını artırarak gebelik ihtimalini de artıracaktır.

GEBE KALMA DÖNEMİNİZİ HESAPLAYIN