GeriHamilelik Hazırlığı Dondurulmuş embriyo mu taze embriyo mu?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dondurulmuş embriyo mu taze embriyo mu?

Dondurulmuş embriyo mu taze embriyo mu?

Dondurulmuş embriyo transferi son yıllarda artan sıklıkla uygulanmaya başlanmış ve yüksek başarı oranları ile taze embriyolara alternatif olmaya başlamıştır. Tüp Bebek ve Kadın Doğum Uzmanı Op.Dr.Serkan Aydoğdu embriyo transferi ile ilgili merak edilenleri anlatıyor.

40 YAŞ VE SONRASI ŞANS AZALIYOR

Dondurulmuş embriyo transferi, taze embriyolardaki tedavi sürecinin sonunda dondurulmaya uygun olan kalitedeki embriyoların dondurularak, doğal siklüslerde rahim zarının tutunmaya uygun olduğu dönemde anne adayına transferinin yapılmasıdır. Dondurulma şansına sahip embriyo oluşmasını belirleyen en önemli factor, anne adayının yaşıdır. 38 yaş ve öncesinde bu şans %50 iken 40 yaş ve üstünde %12’lere kadar gerilemektedir.

Dondurulmuş embriyo transferi, yüksek başarı oranlarının dışında, daha az ilaç kullanımı ve daha az stress nedeniyle de tercih sebebi olmaya devam etmektedir.

Dondurulmuş embryo transferlerinde, rahim zarının taze embriyolara göre daha fizyolojik hormon seviyelerine maruz kalmasından dolayı, gebelikte daha yüksek başarı oranlarına sahip olduğuna dair çalışmalar mevcut olmaktadır.

Yurt dışındaki birçok merkezde de dondurulmuş embryo transferi uygulaması bu oranlarda yapılmakta olup, ilerleyen dönemlerde hastaya daha az maliyet ve daha yüksek başarı oranları ile ciddi bir alternatif oluşturmaya devam edecektir.


GEBE KALMA DÖNEMİNİZİ HESAPLAYIN

False