Lale Tuncel
Lale Tuncel
Lale Tuncel

Çocuk sahibi olmak için doğru zaman mı?

Özellikle yeni evli çiftlerin dikkat etmesi gereken noktalar...

Haberin Devamı

Çocuk sahibi olma kararını vermeden önce çiftlerin nasıl bir araya geldiklerine bakmak önemlidir. “Nasıl bir araya gelmeye karar verdiler?” , “Yoksa çift olmaya karar veren kendileri değil miydi?” Öncelikli olarak bu soruların cevabını vermek gerekir.

BİRBİRİNİZE ZAMAN TANIYIN

Evli çift birbirini seçerek evlenmediyse öncelikli olarak birbirlerini tanımak ve anlamak için kendilerine zaman tanımalı. Yaşamdan beklentileri, hayata dair öncelikleri konusunda karşılıklı bir şekilde farkındalık geliştirmeleri önemlidir. Dolayısıyla çocuk sahibi olma konusunda aceleci davranmayıp bir süre beklemeleri faydalı olacaktır. Aynı şekilde birbirlerini seçerek evlenmiş çiftler de aynı evi paylaşırken birbirleri hakkında birçok yeni bilgi öğreneceklerdir. Bunun için kendilerine biraz zaman tanımaları ilişkilerini olumlu yönde etkileyecektir. Birbirlerinin beklentilerini karşılayan, değerlerine saygı duyan, karşılıklı anlayış geliştirebilmiş çiftler için çocuk sahibi olmaya karar verme aşamasında evliliğin ilk yılları ya da ilerleyen yılları arasında bir fark olmamaktadır.

Haberin Devamı

Çocuk sahibi olmak için doğru zaman mı

SORUNLARLA BAŞA ÇIKMAYI ÖĞRENİN

Çok genç yaşlarda evlenenlerin çocuk sahibi olma konusunda biraz beklemeleri onlar için yararlı olacaktır. Genç çiftler, yetişkinlerin dünyasında birçok sorunla karşı karşıya gelecektir, bu sorunlarla ilgili olarak baş etme becerilerinin gelişmiş olması gerekmektedir. Çünkü sorunlarla baş edemeyen çiftlerin ilişkileri olumsuz yönde etkilenir. İşte bu nedenle çiftler kendilerine zaman tanımalı ve kendilerini bu konuda ispat ettikten sonra çocuk sahibi olmaya karar vermelidir. Dolayısıyla evliliğin ilk yıllarında çocuk sahibi olmak, genç çiftler için çok doğru bir karar değildir. Kendilerini bir çocuğun tüm sorumluluğunu alabilecek olgunlukta hissettiklerinde çocuk sahibi olmaya karar vermelidirler.

Birbirlerini tanıyan ve güçlü ilişkiye sahip çiftler, evliliklerinin ilk ya da sonraki yıllarında çocuk sahibi olmaya karar verebilirler. Bunun için söylenebilecek bir doğru zaman yoktur, doğru zamanı kendileri belirleyebilirler.

Haberin Devamı

Çocuk sahibi olmak için doğru zaman mı

BUNLARA DİKKAT!

  • Birbirlerini tanıyarak ve seçerek evlenmiş çiftler çocuk sahibi olmaya karar verdiklerinde şu konulara da dikkat etmelidirler:
  • İlk olarak bir bebek dünyaya geldiğinde, özellikle ilk zamanlarda hayatlarında oldukça fazla değişiklik yaşayacaklarını bilmelidirler. Yaşayacakları değişiklikler konusunda bilgi sahibi ve hazırlıklı olmalıdırlar. Hatta çevrelerinde çocuk sahibi olmuş çiftlerden de bu konuda destek alabilirler. Böylelikle yeni yaşantıya daha kolay adapte olabileceklerdir.
  • Ekonomik şartlara da dikkat etmek gerekir. Çünkü bir bebek dünyaya geldikten sonra birtakım ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda olmak da önemlidir. Çiftlerin bu konuda da hazırlıklı olmaları gerekir.

Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda çiftler çocuk sahibi olmak için kendileri en doğru zamanı belirleyebilirler. 

GEBELİK HESAPLAMA

 [fotogaleri=1066]