GeriHamilelik Hazırlığı Çin takvimi nedir? Çin takvimi ile cinsiyet nasıl hesaplanır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çin takvimi nedir? Çin takvimi ile cinsiyet nasıl hesaplanır?

Çin takvimi nedir? Çin takvimi ile cinsiyet nasıl hesaplanır?

Bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin etrafından sıkça duyduğu Çin takvimi nedir? Çin takvimi ile cinsiyet hesaplanır mı? Çin takvimine göre doğacak bebeğin cinsiyeti nasıl hesaplanır? Çin takvimi güvenilir mi? Çin takvimi doğru sonuçlar verir mi? Çin takvimi ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruların yanıtını burada bulacaksınız.

ÇİN TAKVİMİ NEDİR?

Çin takvimi, Çinlillerin çok eski çağlardan beri bebeklerin cinsiyetini tahmin etmek için kullandıkları ve tamamen batıl inançlara dayanan bir yöntemdir. Ultrasona girmeden önce bebeğin cinsiyetini merak edenler eğlence amaçlı olarak bu yöntemi kullanırlar.

ÇİN TAKVİMİ GÜVENİLİR BİR YÖNTEM MİDİR?

Çinliler bu yöntemin %70 ve %90 arası doğru çıktığını iddia etse de herhangi bir bilimsel dayanağı olmadığı için güvenilir değildir.

[fotogaleri=903,2434,2088]

ÇİN TAKVİMİNE GÖRE CİNSİYET NASIL HESAPLANIR?

Anne adayının doğum tarihi ve en son regl olduğu tarihe göre hesaplama yapılmaktadır.

Örnek bir hesaplama ile Çin takvimi ile bebeğin cinsiyetini hesaplayalım.

Anne adayı 20 yaşında ve Ocak, Mart veya ayında hamile kaldıysa bebeği kız olur. Diğer aylarda hamile kaldıysa bebeği erkek olur.

Bu hesaplamaya göre kız bebek isteyen bir 20 yaşında bir anne bu aylarda hamile kalmaya çalışır?

ÇİN TAKVİMİNE GÖRE BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİNİ HESAPLA

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Kutlugül Yüksel Çin takvimi hakkında bakın neler söylüyor.

Bebek cinsiyetini belirlemede Çin'de yüz yılar önce uygulanan Çin takvimi yöntemi ile anne adaylarının hamile kaldıkları yaş ile hamile kaldığı ayın önemi vurgulanmakta ve hamile kalınan yaş ve ay karşılaştırılarak doğacak bebek kız mı erkek mi belirleniyor.

Bu yöntemin de doğruluk oranının yüksek olduğu belirtilmektedir. Benim kişisel kanaatime göre bu yöntemin doğruluk oranı oldukça düşüktür. Günde en az 50 doğumun gerçekleştiği hastanede yaptığım çalışmada Çin Takviminin bebek cinsiyetini belirleme konusunda doğru sonuç vermediğini tespit ettim.

CİNSİYET BELİRLEME TESTİ

False