Ebru Zülfikaroğlu
Ebru Zülfikaroğlu
Ebru Zülfikaroğlu

Aşırı kilo doğurganlığı etkiler mi?

İdeal kiloya sahip olmayan kadınlar yumurtlama ile ilgili sorunlar yaşayabilir.

Haberin Devamı

Sağlıklı her kadın bebek sahibi olmayı düşündüğü andan itibaren beslenmesine ve yaşantısına daha çok dikkat eder. Peki, aşırı kilolu olmak doğurganlığı etkiler mi? İşte yanıtı…

FAZLA KİLO GEBE KALMAYI ZORLAŞTIRIR MI?

Aşırı kilo doğurganlığı etkiler mi

İdeal kiloya sahip olmayan kadınlar yumurtlama ile ilgili sorunlar yaşayabilir. Vücudun olması gerekenden çok ya da az kiloya sahip olması yumurtlamayı olumsuz etkiler ve adet düzensizliğine yol açar. Az ya da fazla kilo, yumurtlama fonksiyonlarını olumsuz etkileyerek gebe kalmayı zorlaştırabilir. Aşırı kilolu olmak sadece gebe kalmayı zorlaştırmakla kalmaz, gebelik sürecinde de pek çok olumsuz tabloyla karşılaşılmasına neden olur. Yani ideal kiloda kalmak ve bu kiloyu sabitlemek gebe kalmak için oldukça önemlidir. Aynı zamanda beslenme bozuklukları ve tek tip diyetler de yumurtlamayı ve gebelik dönemini etkileyen faktörler arasındadır.

Haberin Devamı

ANNE OLMAK İSTEYENLER İÇİN İDEAL KİLO

Anne olmak isteyenler için ideal kilo herkes açısından farklılık gösterebilir. Halk arasında bilinen “Boy ile kilo arasında 10 sayı fark olmalı” kavramı her zaman çok doğru değildir. Böyle bir standart koymak doğru olmaz. Peki, ideal kilo nasıl belirlenir?

Aşırı kilo doğurganlığı etkiler mi

Fazla kilolu veya fazla ince olup olmadığınızı belirlemek için “Vücut Kitle Indeksi (VKI): kg/ m²” formülünü kullanmalısınız. Yani ideal kilonuzu, boy uzunluğunun metre cinsinden karesine bölerek hesaplayabilirsiniz. Vücut kitle indeksinizin 19- 24 arasında olması normal olarak kabul edilir. Çıkan sayı 25-29 arasında ise fazla kilolu, 30’dan yüksekse obez olarak değerlendirilir.

İdeal kiloya ulaşabilmek için sağlıklı bir diyet yapmak ve uzman kişilerden yardım almak çok önemlidir. Sadece gebe kalma aşamasında değil, gebelik sürecinde de gelişebilecek tüm komplikasyonlar için ideal kilonuzu tespit edip yol haritanızı buna göre belirlemeniz doğru olacaktır.

Haberin Devamı

Cinsel Terapist ve Jinekolog
Op. Dr. Ebru Zülfikaroğlu

GEBE KALMA DÖNEMİNİZİ HESAPLAYIN

[fotogaleri=706]