GeriHamilelik Hazırlığı Anne baba olmadan önce kendinize soracağınız 4 soru
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Anne baba olmadan önce kendinize soracağınız 4 soru

Anne baba olmadan önce kendinize soracağınız 4 soru

Çocuk yapmak çok basit bir eylem değil mi? Ne de olsa tüm dünya yapıyor. Peki bu kadar büyük bir sorumluluğu almadan önce kaç kişi kendine sorulması gereken soruları soruyor ve hatta onlara gerçek cevaplar verebiliyor. Muhtemelen çok az kişi. Sonrasında ise sorunlu çocuklar, mutsuz aileler, boşa giden hayaller gelip insanın karşısına dikiliyor. Bu sebeple bu soruları anne baba olmak isteyen her kişi kendine sormalı ve makul cevapları verdiği takdirde bu işe girişmeli.

ÇOCUK SAHİBİ OLMAK BENİM İÇİN NE İFADE EDİYOR?

Çocuk sahibi olmak birçok insan için çok farklı duyguları ifade ediyor. Kimimiz yaşlılığımızı güvence altına almak, kimimiz yalnız kalmamak, kimimiz mutsuz evliliğimizi kurtarmak, kimimiz ise gerçekten sevebilecek bir şey aradığımız için çocuk yapıyoruz. Bu cevaplar arasında en akla yatanı koşulsuz sevebilecek ve sevilebilecek birini yaratma isteğidir. Bunun dışında ilişki düzelsin diye ya da yaşlılığımda bana bakar mantığıyla çocuk yapmayı düşünüyorsanız büyük bir hata yapıyorsunuz. Muhtemelen evliliğiniz kurtulmaz ve çocuğunuz da size bakmayabilir.

Anne baba olmadan önce kendinize soracağınız 4 soru

ONA İYİ BİR EBEVEYN OLACAK ÖZELLİKLERE SAHİP MİYİM?

Bu özellikler nedir sorusunun cevabı öyle muhteşem şeyler değil. Bir Harvard mezunu olmanızı kimse sizden beklemiyor. Ama sabırlı biri misiniz? Çocukları gerçekten seviyor musunuz? Hayatınızdan en az bir 7-8 seneyi tamamen birine bağlamak konusunda istekli misiniz? Onun için kötü alışkanlıklarınızdan ve keyfinizden verebilecek misiniz? Bu soruları cevaplayın ve bu özellikleri taşıyıp taşımadığınızı bir ölçün. Sizi doğru cevaba götüreceklerdir.

Anne baba olmadan önce kendinize soracağınız 4 soru

SORUMLULUĞUNU ÖMRÜM BOYUNCA TAŞIYABİLECEK MİYİM?

Çocuk demek sorumluluk demek. Üstelik bu sorumluluk öyle 18 yaşına gelince de pek hafiflemiyor. En azından bizim toplumumuz için öyle. Bu sebeple çocuğunuzun sorumluluğunu hayatınız boyunca taşıyıp taşımayacağınızı kendinize sormalısınız. Bu konuda biraz dahi soru işaretiniz varsa bir süre daha bekleyebilirsiniz. Çünkü zamansız alacağınız bu sorumluluk önce sizi sonra da maalesef çocuğunuzu mutsuz edecek.

Anne baba olmadan önce kendinize soracağınız 4 soru

ONUN İSTEKLERİNE SAYGI DUYABİLECEK MİYİM?

Çocuk yapmak konusunda tüm soruları geçtiniz. Ancak yaptıktan sonrası da oldukça önemli. Bir insanı dünyaya getirdiğinizin ve onun da isteklerinin, hayallerinin olacağının bilincinde olmalısınız. O sizing projeniz de olmayacak, iplerini elinizde tutacağınız kuklanız da. Tamamen kendi ruhu olan yepyeni bir insan olacak. Eğer onu tüm doğruları ve yanlışlarıyla sevebilecek ve kabul edebilecekseniz dünyaya getirin. Kendinize bir eğlence ya da meşgale aramayın.

HAFTA HAFTA GEBELİK HESAPLAMA

[fotogaleri=3529,3258,2823]

False