Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Hurriyet.com.tr Hürriyet Aile
 
HAFTA HAFTA HAMİLELİĞİNİZ
HAFTA HAFTA HAMİLELİĞİNİZ
Hamilelikte 1. haftaHamilelikte 2. haftaHamilelikte 3. haftaHamilelikte 4. haftaHamilelikte 5. haftaHamilelikte 6. haftaHamilelikte 7. haftaHamilelikte 8. haftaHamilelikte 9. haftaHamilelikte 10. haftaHamilelikte 11. haftaHamilelikte 12. haftaHamilelikte 13. haftaHamilelikte 14. haftaHamilelikte 15. haftaHamilelikte 16. haftaHamilelikte 17. haftaHamilelikte 18. haftaHamilelikte 19. haftaHamilelikte 20. haftaHamilelikte 21. haftaHamilelikte 22. haftaHamilelikte 23. haftaHamilelikte 24. haftaHamilelikte 25. haftaHamilelikte 26. haftaHamilelikte 27. haftaHamilelikte 28. haftaHamilelikte 29. haftaHamilelikte 30. haftaHamilelikte 31. haftaHamilelikte 32. haftaHamilelikte 33. haftaHamilelikte 34. haftaHamilelikte 35. haftaHamilelikte 36. haftaHamilelikte 37. haftaHamilelikte 38. haftaHamilelikte 39. haftaHamilelikte 40. hafta

HAMİLELİKTE 38. HAFTA

  • PAYLAŞ
  • PAYLAŞ
    Adınız *
    Alıcı E-Posta Adresi *
    Mesajınız
Hamilelikte 38. hafta

Hamileliğinizin 38. haftasında vücudunuz ve bebeğinizdeki gelişmeler neler?

Bebeğiniz dış dünya için neredeyse hazır

Bebeğiniz kilo aldı, toparlandı. Artık 3200 gram ağırlığında ve yaklaşık olarak 48 cm uzunluğundadır. Yumruklarını sıkabilir. Bebeğinizin elini ilk kez tuttuğunuzda siz de ne kadar sıkı yumrukları olduğunu göreceksiniz! Organları gelişti ve dış dünya için artık hazırlar.

Bebeğinizin göz rengi ne olacak?

Bebeğinizin göz renginin ne olacağını mı merak ediyorsunuz? İlk başta bunu tam olarak söyleyemezsiniz. Eğer kahverengi gözlü doğarsa gözleri muhtemelen kahverengi kalacaktır. Eğer çelik gri ya da koyu mavi gözlü doğarsa gözleri 9 aylık oluncaya kadar griye, yeşile ya da kahverengiye dönecektir. Bunun nedeni bebeğin irisi (gözün renkli kısmı) doğumdan sonraki aylarda daha fazla pigment kazanır. Fakat göz rengi genellikle açılmaz ya da daha maviye dönüşmez. (Yeşil, hazal ve kahverengi gözler gri ya da mavi renkli gözlerden daha çok pigmente sahiptir).

Not: Her bebek rahimde bile biraz farklı gelişir. Bizim amacımız, size bebeğinizin gelişimine dair genel bilgi vermektir.

Bebeğinizin odasını hazırlama vakti

Önümüzdeki birkaç hafta çoğu bayan için beklemek, oyun gibidir. Bu süreyi bebeğinizin odasını hazırlamak ya da bebeğiniz doğduktan sonra yapmaya vakit bulamayacağınız işleri yaparak geçirin. Yatıp dinlenin, bir şeyler okuyun ve eşinizle vakit geçirin.

Ayaklarınız ve ayak bilekleriniz iyice şişti

Ayaklarınız ve ayak bileklerinizdeki şişmeler bu son haftalarda doğaldır. Fakat ayak ve bileklerinizde ya da suratınızda, göz çevrelerinizde aşırı ya da ani şişmeler, hızlı kilo alımı varsa gecikmeden doktorunuzu arayınız. Ayrıca şiddetli ve sürekli bir baş ağrısı, görmede değişiklik (Çift ya da bulanık görmek, ışığa duyarlılık, geçici görme kaybı gibi) üst karın bölgesinde şiddetli ağrı, mide bulantısı, kusma gibi durumlarda direkt doktorunuza durumu bildiriniz. Bu preeklamsi denilen rahatsızlığın belirtisi olabilir.

HAFTA HAFTA HAMİLELİK