Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Hurriyet.com.tr Hürriyet Aile
 
HAFTA HAFTA HAMİLELİĞİNİZ
HAFTA HAFTA HAMİLELİĞİNİZ
Hamilelikte 1. haftaHamilelikte 2. haftaHamilelikte 3. haftaHamilelikte 4. haftaHamilelikte 5. haftaHamilelikte 6. haftaHamilelikte 7. haftaHamilelikte 8. haftaHamilelikte 9. haftaHamilelikte 10. haftaHamilelikte 11. haftaHamilelikte 12. haftaHamilelikte 13. haftaHamilelikte 14. haftaHamilelikte 15. haftaHamilelikte 16. haftaHamilelikte 17. haftaHamilelikte 18. haftaHamilelikte 19. haftaHamilelikte 20. haftaHamilelikte 21. haftaHamilelikte 22. haftaHamilelikte 23. haftaHamilelikte 24. haftaHamilelikte 25. haftaHamilelikte 26. haftaHamilelikte 27. haftaHamilelikte 28. haftaHamilelikte 29. haftaHamilelikte 30. haftaHamilelikte 31. haftaHamilelikte 32. haftaHamilelikte 33. haftaHamilelikte 34. haftaHamilelikte 35. haftaHamilelikte 36. haftaHamilelikte 37. haftaHamilelikte 38. haftaHamilelikte 39. haftaHamilelikte 40. hafta

HAMİLELİKTE 36. HAFTA

  • PAYLAŞ
  • PAYLAŞ
    Adınız *
    Alıcı E-Posta Adresi *
    Mesajınız
Hamilelikte 36. hafta

Hamileliğinizin 36. haftasında vücudunuz ve bebeğinizdeki gelişmeler neler?

Bebeğiniz doğum kanalına doğru ilerliyor

Bebeğiniz bir önceki haftaya oranla kilo almaya devam ediyor. Şimdi 2700 gram ağırlığında ve 44-45 cm boyunda. Bu haftada bebeğinizin kafa çevresi ile karın çevresi yaklaşık olarak birbirine eşittir. Yağ birikimi giderek yavaşladığından kilo alımı da yavaşlamıştır. Bebeği kaplayan tüylü lanugo tabakasının çoğu kaybolmuştur ve peynir benzeri tabaka “vernix caseosa” da yok olmuştur. (Bir kısmı doğumda kalabilir). Her ikisi de, diğer sekresyonlarla birlikte bebek tarafından yutulacak ve bebeğin bağırsaklarında tutulacaktır. Bebeğiniz yuttuğu bu maddelerin yanı sıra diğer ifrazat (Salgı) ile meconium adı verilen bu siyahi karışım onun ilk bağırsak hareketini oluşturacaktır.

Bebeğinizin hareketleri dışarıdan izlenebilir

Bu haftadan itibaren bebeğin başının leğen kemiği boşluğuna girmesiyle mide yanması, sindirim ve solunum güçlüğü yakınmaları azalır. İdrar torbanız baskı altında olduğunda daha sık idrara çıkmak isteyebilirsiniz. Bu haftalarda karnınızın üst kısmında bir boşluk ve rahatlama hissedebilirsiniz. Bu bebeğinizin doğum kanalına doğru indiğini belirtir ve angajman olarak adlandırılır. Midenizdeki baskı ortadan kalkacağı için iştahınızın yeniden açılabilir. Benzer şekilde akciğerlerinizdeki baskı da olmayacağından soluk alıp vermeniz kolaylaşır. İdrara çıkma sıklığınız angajman sonrası tıpkı hamileliğinizin ilk başlarındaki gibi iyice artacaktır. Bebeğinizin hareketleri dışarıdan rahatlıkla izlenebilir. Zaman zaman karnınızın bir bölgesinde aniden bir yükselti fark edebilirsiniz. Bebeğinizin hareketleri özellikle göğüs kafesinizin altında size acı verebilir, canınızı yakabilir.

HAMİLELİĞİN 28-37 HAFTALIK DÖNEMİ

 

HAFTA HAFTA GEBELİK