Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Hurriyet.com.tr Hürriyet Aile
 
HAFTA HAFTA HAMİLELİĞİNİZ
HAFTA HAFTA HAMİLELİĞİNİZ
Hamilelikte 1. haftaHamilelikte 2. haftaHamilelikte 3. haftaHamilelikte 4. haftaHamilelikte 5. haftaHamilelikte 6. haftaHamilelikte 7. haftaHamilelikte 8. haftaHamilelikte 9. haftaHamilelikte 10. haftaHamilelikte 11. haftaHamilelikte 12. haftaHamilelikte 13. haftaHamilelikte 14. haftaHamilelikte 15. haftaHamilelikte 16. haftaHamilelikte 17. haftaHamilelikte 18. haftaHamilelikte 19. haftaHamilelikte 20. haftaHamilelikte 21. haftaHamilelikte 22. haftaHamilelikte 23. haftaHamilelikte 24. haftaHamilelikte 25. haftaHamilelikte 26. haftaHamilelikte 27. haftaHamilelikte 28. haftaHamilelikte 29. haftaHamilelikte 30. haftaHamilelikte 31. haftaHamilelikte 32. haftaHamilelikte 33. haftaHamilelikte 34. haftaHamilelikte 35. haftaHamilelikte 36. haftaHamilelikte 37. haftaHamilelikte 38. haftaHamilelikte 39. haftaHamilelikte 40. hafta

HAMİLELİKTE 34. HAFTA

  • PAYLAŞ
  • PAYLAŞ
    Adınız *
    Alıcı E-Posta Adresi *
    Mesajınız
Hamilelikte 34. hafta

Hamileliğinizin 34. haftasında vücudunuz ve bebeğinizdeki gelişmeler neler?

Bebeğinizin cildi artık daha pürüzsüz

Bebeğiniz yaklaşık olarak 42 cm boyunda ve 2250 gram ağırlığındadır. Doğduğunda vücut ısısını düzenleyecek olan yağ tabakaları bebeğe kilo aldırır. Bebeğinizin cildi artık daha pürüzsüzdür. Merkezi sinir sistemi ve ciğerleri de gelişmeye devam etmektedir.

Erken doğum sancılarına dair endişeleriniz olduysa şunu bilin ki 34-37 haftaları arasında doğan ve sağlık sorunu olmayan bebekler herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmazlar. Neonatal (yeni doğan) hemşireliğinde belli bir süre kalabilir ve kısa süreli sağlık sorunları olabilir. Fakat uzun vadede 9 aylık bebekler kadar sağlıklı olurlar.

Not: Her bebek rahimde bile biraz farklı gelişir. Bizim amacımız size bebeğinizin gelişimine dair genel bilgi vermektir.

Doğum için enerji toplama vakti

Bu hafta itibariyle tekrar bir halsizlik durumu söz konusu olmuş olabilir fakat bu, muhtemelen sizin ilk üç aylık döneminizde hissettiğiniz halsizliğin aynısı değildir. Vücudunuzdaki yükün, uykusuz gecelerin, gece yarısı tuvalete kalkmaların verdiği yorgunluk oldukça normaldir. Artık durulma ve doğum zamanı ( ve sonrası) için enerji toplama vakti. Eğer uzun zamandır oturuyor veya uzanıyorsanız birden kalkmayın. Kollarınıza ve ayaklarınıza kan toplanabilir ve ayağa kalktığınızda tansiyonunuz düşüp başınız dönebilir. Eğer bel çevrenizde ve muhtemelen kalçanızda ve bacak aralarınızda kırmızı şişlikler ya da pütürlerin farkına varırsanız bu, gebeliğin pruritik urtikarial papul ve plakları (kısacası PUPPP) adı verilen bir rahatsızlık olabilir. Hamile bayanların yaklaşık olarak yüzde birinde görülen bu hastalık zararsızdır fakat oldukça rahatsız edicidir. Bu durumda doktorunuza danışırsanız doktorunuz ciddi bir durum olmadığından emin olup, sizi rahatlatmak için tedavi uygulayabilir ve gerekirse sizi dermatologa yönlendirebilir. Aynı zamanda bütün vücudunuzda yoğun kaşıntılar olursa mutlaka doktorunuzu arayınız. Çünkü bu bir karaciğer probleminin sinyali olabilir.

HAMİLELİĞİN 34. HAFTASINDA NELER OLUYOR?

HAFTA HAFTA HAMİLELİK