Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Hurriyet.com.tr Hürriyet Aile
 
HAFTA HAFTA HAMİLELİĞİNİZ
HAFTA HAFTA HAMİLELİĞİNİZ
Hamilelikte 1. haftaHamilelikte 2. haftaHamilelikte 3. haftaHamilelikte 4. haftaHamilelikte 5. haftaHamilelikte 6. haftaHamilelikte 7. haftaHamilelikte 8. haftaHamilelikte 9. haftaHamilelikte 10. haftaHamilelikte 11. haftaHamilelikte 12. haftaHamilelikte 13. haftaHamilelikte 14. haftaHamilelikte 15. haftaHamilelikte 16. haftaHamilelikte 17. haftaHamilelikte 18. haftaHamilelikte 19. haftaHamilelikte 20. haftaHamilelikte 21. haftaHamilelikte 22. haftaHamilelikte 23. haftaHamilelikte 24. haftaHamilelikte 25. haftaHamilelikte 26. haftaHamilelikte 27. haftaHamilelikte 28. haftaHamilelikte 29. haftaHamilelikte 30. haftaHamilelikte 31. haftaHamilelikte 32. haftaHamilelikte 33. haftaHamilelikte 34. haftaHamilelikte 35. haftaHamilelikte 36. haftaHamilelikte 37. haftaHamilelikte 38. haftaHamilelikte 39. haftaHamilelikte 40. hafta

HAMİLELİKTE 32. HAFTA

  • PAYLAŞ
  • PAYLAŞ
    Adınız *
    Alıcı E-Posta Adresi *
    Mesajınız
Hamilelikte 32. hafta

Hamileliğinizin 32. haftasında vücudunuz ve bebeğinizdeki gelişmeler neler?

Bebeğiniz bu hafta yaklaşık olarak 1800 gram ağırlığında ve 40 cm uzunluğundadır. Artık rahminizde daha çok yer kaplamaktadır. Haftada ortalama 1,5 kg alırsınız ve bu kilonun neredeyse yarısı bebeğe gider. Aslına bakarsanız bebek önümüzdeki 7 hafta boyunca doğum kilosu almaya başlar. Böylece kendini dış dünyaya hazırlar.

Bebeğinizin cildi gelişiyor

Artık bebeğinizin ayak tırnakları, el tırnakları ve gerçek saçı bulunmaktadır ( Ya da ayva tüyleri). Kendini doğuma hazırlarken de cildi yumuşak ve pürüzsüz bir hal alır.

Not: Her bebek rahimde bile biraz farklı gelişir. Bizim amacımız size bebeğinizin gelişimine dair genel bilgi vermektir.

Doğum yaklaştığı için bel ağrılarınız artabilir

Sizin ve bebeğinizin gereksinimlerini sağlamak için voleniniz hamile kaldığınız günden bu yana %40-50’ye ulaşmıştır. Rahminizin diyafram ve karnı sıkıştırması sonucu nefes darlığı ve mide yanması olabilir. Bu sıkıntıdan kurtulmak için karnınızın altına yastıklar dayayarak uyumayı ve az ama sık yemeği deneyiniz.

Doğum zamanınız yaklaştığı için bel ağrılarınız olabilir. Eğer daha önce bel ağrınız olmadıysa derhal durumu doktorunuza bildirin. Çünkü bu erken doğum sancısının sinyali olabilir.

Sizi rahatsız eden bu durumun erken doğum sancısı olmadığını varsayarsak, sırt ağrılarınızın nedenini hormonal değişikliklere ve büyüyen rahme bağlarsınız. Genişleyen rahim sizin ağırlık merkezinizi değiştirir, karın kaslarınızın direncini azaltır, duruşunuz değişir ve sırtınızın arkasına bir ağırlık yapar. Hamilelikte hormonal değişiklikler leğen kemiklerinizi omurganıza bağlayan bağları ve eklemleri çözer. Bu durum sizin çok sabit duramamanıza ve yürürken, ayakta dururken, uzun süreli otururken, yatakta dönerken, alçak sandalyeden kalkarken, eğilirken ya da bir şeyler taşırken acı çekmenize sebep olabilir.

HAMİLELİĞİN 28-37 HAFTALIK DÖNEMİ

 

HAFTA HAFTA HAMİLELİK