Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Hurriyet.com.tr Hürriyet Aile
 
HAFTA HAFTA HAMİLELİĞİNİZ
HAFTA HAFTA HAMİLELİĞİNİZ
Hamilelikte 1. haftaHamilelikte 2. haftaHamilelikte 3. haftaHamilelikte 4. haftaHamilelikte 5. haftaHamilelikte 6. haftaHamilelikte 7. haftaHamilelikte 8. haftaHamilelikte 9. haftaHamilelikte 10. haftaHamilelikte 11. haftaHamilelikte 12. haftaHamilelikte 13. haftaHamilelikte 14. haftaHamilelikte 15. haftaHamilelikte 16. haftaHamilelikte 17. haftaHamilelikte 18. haftaHamilelikte 19. haftaHamilelikte 20. haftaHamilelikte 21. haftaHamilelikte 22. haftaHamilelikte 23. haftaHamilelikte 24. haftaHamilelikte 25. haftaHamilelikte 26. haftaHamilelikte 27. haftaHamilelikte 28. haftaHamilelikte 29. haftaHamilelikte 30. haftaHamilelikte 31. haftaHamilelikte 32. haftaHamilelikte 33. haftaHamilelikte 34. haftaHamilelikte 35. haftaHamilelikte 36. haftaHamilelikte 37. haftaHamilelikte 38. haftaHamilelikte 39. haftaHamilelikte 40. hafta

HAMİLELİKTE 31. HAFTA

  • PAYLAŞ
  • PAYLAŞ
    Adınız *
    Alıcı E-Posta Adresi *
    Mesajınız
Hamilelikte 31. hafta

Hamileliğinizin 31. haftasında vücudunuz ve bebeğinizdeki gelişmeler neler?

Bebeğiniz gittikçe tombullaşıyor

Şu an bebeğiniz; 39 cm ve 1 kg 500 gram ağırlığında. 4 tane olgun portakal taşırsanız, bebeğiniz ağırlığını yaklaşık olarak hissedebilirsiniz. Artık bebeğiniz başını sağa-sola hareket ettirebiliyor!

Kolları, bacakları daha doğrusu bütün vücudu artık iyice tombullaşıyor. Hareketlenen bebeğiniz, tekmeleriyle ve taklalarıyla sizi bütün gece uyutmayabilir! Rahatlayın, tüm bu hareketler bebeğinizin gayet sağlıklı geliştiğinin göstergesidir.

Not: Her bebeğin uterustaki gelişmesi farklılık gösterir. Bu bilgiler bebeğinizin gelişimi ile ilgili genel bir bilgi edinmeniz içindir.

Göğüslerinizden hafif hafif süt gelmeye başlayabilir

Rahminizdeki kasların zamanla daha da gerildiğinin farkında mısınız? Hamileliğinin ikinci bölümünü yaşayan kadınlarda bu kasılmalar sıkça görülür ve genellikle 30 saniyeyi aşmayan, anne adayına acı vermeyen, düzensiz kasılmalardır. Sıkça tekrarlanan ve acı veren kasılmalar, alışılmadık ve sıkça görülen vajinal akıntılar (Kanlı, pembe vs), sürekli karın ağrısı, alt karın boşluğunda basınç ve ağrı hissetmek gibi belirtiler erken doğumun habercisi olabilir. Özellikle de hamileliğinizin bu dönemine kadar bu tür şikayetleriniz olmadıysa ve sürekli tekrarlanıyorsa, vakit kaybetmeden doktora danışın.

Göğüslerinizden hafif hafif süt gelmeye başlamış olabilir. Eğer böyle bir durum varsa, kıyafetlerinizi korumak için koruyucu göğüs bantlarından kullanabilirsiniz. Normalde giydiğiniz sütyenleriniz artık sizi rahatsız ediyorsa emzirme sütyenlerinden edinebilirsiniz. Bir beden büyük almaya gayret gösterin çünkü ileride ihtiyacınız olacak.

Eğer bebeğiniz erkek olacaksa ve doğduktan sonra hemen sünnet ettirmeyi düşünüyorsanız konuyu eşinizle ve doktorunuzla konuşabilir, eksilerini ve artılarını öğrenebilirsiniz.

HAMİLELİĞİN 28-37 HAFTALIK DÖNEMİ

 

HAFTA HAFTA HAMİLELİK