Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Hurriyet.com.tr Hürriyet Aile
 
HAFTA HAFTA HAMİLELİĞİNİZ
HAFTA HAFTA HAMİLELİĞİNİZ
Hamilelikte 1. haftaHamilelikte 2. haftaHamilelikte 3. haftaHamilelikte 4. haftaHamilelikte 5. haftaHamilelikte 6. haftaHamilelikte 7. haftaHamilelikte 8. haftaHamilelikte 9. haftaHamilelikte 10. haftaHamilelikte 11. haftaHamilelikte 12. haftaHamilelikte 13. haftaHamilelikte 14. haftaHamilelikte 15. haftaHamilelikte 16. haftaHamilelikte 17. haftaHamilelikte 18. haftaHamilelikte 19. haftaHamilelikte 20. haftaHamilelikte 21. haftaHamilelikte 22. haftaHamilelikte 23. haftaHamilelikte 24. haftaHamilelikte 25. haftaHamilelikte 26. haftaHamilelikte 27. haftaHamilelikte 28. haftaHamilelikte 29. haftaHamilelikte 30. haftaHamilelikte 31. haftaHamilelikte 32. haftaHamilelikte 33. haftaHamilelikte 34. haftaHamilelikte 35. haftaHamilelikte 36. haftaHamilelikte 37. haftaHamilelikte 38. haftaHamilelikte 39. haftaHamilelikte 40. hafta

HAMİLELİKTE 26. HAFTA

  • PAYLAŞ
  • PAYLAŞ
    Adınız *
    Alıcı E-Posta Adresi *
    Mesajınız
Hamilelikte 26. hafta

Hamileliğinizin 26. haftasında vücudunuz ve bebeğinizdeki gelişmeler neler?

Eşinizle muhabbet ederken bebeğiniz sizi duyabilir

Bebeğinizin kulaklarındaki sinir sistemleri artık daha gelişmiş ve hassastır. Eşinizle muhabbet ederken bebeğiniz hem sizin hem de eşinizin sesini duyabilir. Akciğer gelişimi için gerekli olan amniyotik sıvıyı az miktarlarda solur ve dışarı verir.Nefes alma diye adlandırılan bu hareketler aynı zamanda bebeğin doğduğu, havayı içine çektiği ilk an ve kilo almaya devam etmesi için faydalı alıştırmalardır. Artık bebeğiniz 700-800 gram ağırlığında, boyu ise yaklaşık 33 cm’dir. Eğer oğlunuz olacaksa testisleri, skrotumlara (testis torbası) düşmeye başlar. Bu da yaklaşık 2–3 gün alır. Bebeğinizin bu hafta nasıl göründüğüne bir bakın.

Not: Her bebek rahimde bile biraz farklı gelişir. Bizim amacımız size bebeğinizin gelişimine dair genel bilgi vermektir.

Bu haftada tansiyonunuz yükselebilir

Bütün günlük işlerinizin yanında bir de doğum öncesi eğitimlere katılıp bebeğinizin odasını hazırlamak için koşuşturuyor musunuz? Düzenli beslendiğinizden ve yeteri kadar dinlendiğinizden emin olmalısınız. Bu zaman zarfında tansiyonunuz yükselebilir (Genellikle, tansiyonunuz ilk üç aylık dönemden sonra düşmeye başlar ve 22–24. haftalar arası tansiyonunuz düşük olur).

Preeklamsi-yüksek tansiyonla ve idrardaki proteinle nitelendirilen ciddi bir düzensizliktir. Genellikle 37. haftadan sonra belirir fakat daha önce de olabilir. Bu sebepten, dikkatli olmak gerekir. Yüzünüzde, gözlerinizde ve ellerinizdeki şişlikten daha fazla bir şişlik varsa, ayaklarınızda ve ayak bileklerinizde aşırı şişlik bulunuyor ya da hızlı kilo alımı gerçekleşiyorsa (haftada 2 kilodan fazla) doktorunuza başvurmalısınız. Daha ciddi bir preeklamsi rahatsızlığı durumunda başka semptomlar ortaya çıkabilir. Ciddi ve tekrarlayan bir baş ağrısı, görmede farklılık (Çift ya da bulanık görme, ışığa duyarlılık ya da geçici görme kaybı) durumunda acilen doktorunuza başvurunuz.

Beliniz bu dönemde ağrıyabilir

Eğer beliniz son zamanlarda ağrıyorsa eklemlerin ve bağların çözülmesine yol açan hormonal değişiklikler ve büyüyen rahim bunun sebebi olabilir. Bunun dışında, fazla kilo demek kaslarınız için daha fazla yük ve eklemlerde daha fazla kuvvet demektir. Bu yüzden gün sonunda kendinizi kötü hissedebilirsiniz. Eğilmek ve yük kaldırmanın yanı sıra yürümek, ayakta durmak ve uzun süreli oturmak sırtınıza yük bindirebilir. Sıcak bir banyo ya da sıcak bir kompres sizi biraz rahatlatabilir (Bazı bayanlar soğuk kompresi daha rahatlatıcı bulabiliyor). Gün boyunca dik durmaya özen göstermeli, eğilme ve dönme gibi hareketlerden kaçınmalı, otururken ya da ayaktayken sık nefes alıp vermeli, yatarken bacaklarınızın arasına ve karnınızın altına destek sağlamak amaçlı bir yastık almalısınız.

HAMİLELİĞİN 26. HAFTASINDA NELER OLUYOR?


ANNE KARNINDA BEBEK GELİŞİMİ