Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Hurriyet.com.tr Hürriyet Aile
 
HAFTA HAFTA HAMİLELİĞİNİZ
HAFTA HAFTA HAMİLELİĞİNİZ
Hamilelikte 1. haftaHamilelikte 2. haftaHamilelikte 3. haftaHamilelikte 4. haftaHamilelikte 5. haftaHamilelikte 6. haftaHamilelikte 7. haftaHamilelikte 8. haftaHamilelikte 9. haftaHamilelikte 10. haftaHamilelikte 11. haftaHamilelikte 12. haftaHamilelikte 13. haftaHamilelikte 14. haftaHamilelikte 15. haftaHamilelikte 16. haftaHamilelikte 17. haftaHamilelikte 18. haftaHamilelikte 19. haftaHamilelikte 20. haftaHamilelikte 21. haftaHamilelikte 22. haftaHamilelikte 23. haftaHamilelikte 24. haftaHamilelikte 25. haftaHamilelikte 26. haftaHamilelikte 27. haftaHamilelikte 28. haftaHamilelikte 29. haftaHamilelikte 30. haftaHamilelikte 31. haftaHamilelikte 32. haftaHamilelikte 33. haftaHamilelikte 34. haftaHamilelikte 35. haftaHamilelikte 36. haftaHamilelikte 37. haftaHamilelikte 38. haftaHamilelikte 39. haftaHamilelikte 40. hafta

HAMİLELİKTE 24. HAFTA

  • PAYLAŞ
  • PAYLAŞ
    Adınız *
    Alıcı E-Posta Adresi *
    Mesajınız
Hamilelikte 24. hafta

Hamileliğinizin 24. haftasında vücudunuz ve bebeğinizdeki gelişmeler neler?

Bebeğinizin ağırlığı yaklaşık yarım kilo

Bebeğinizin ağırlığı yarım kilonun üstündedir ve duyma yeteneği iyi gelişmiştir. Sizin sesinizin çeşitli tonlarını, kalp atışlarınızı ve karnınızın gürlemesini ayırt edebilmektedir. Rahim içinde duyduğu gürültülü seslerden(Komşunun köpeği ya da elektrik süpürgesi gibi) pek zevk almayabilir. Çeşitli araştırmalar bebeklerin tercihinin daha çok klasik müzik ve özellikle Vivaldi olduğunu gösteriyor.

Mesela ‘Dört Mevsim’ parçasını çalıp bebeğin hareketlerini takip ediniz. Sakin bölümlerinde hareketsiz hızlı bölümlerinde heyecanlandığını fark edebilirsiniz.

Bebeğinizin akciğerleri gelişiyor

Akciğerlerindeki damarlar gelişme içindedirler ve bebeğin ilk nefesini alacağı güne kadar hazırlanırlar. Bebek yutkunmaya devam edecektir ama ilk kakasını doğumdan sonra yapacaktır.

Bebeğiniz şu anda bile dünyaya gelse, yaşama şansı iyi bir bakımla yüksektir (%85 oranında). Tıptaki ve bilimdeki ilerlemeler böyle bir bebeğin rahim dışında da gelişebilmesini sağlayabilir. Ama bunların %50’sinin ileride ağır ve kalıcı rahatsızlıklar hatta özür kalma riski ile karşı karşıya olduklarını hatırlatmak gerekir.

Ağırlık noktanızın değiştiğini fark etmiş olmalısınız

Size gelince, sizin ağırlık noktanızın değişmiş olduğunu fark etmiş olmalısınız. Diş etleriniz fırçalarken kanar ve göbek deliğiniz dışarıya doğru yön değiştirir. Korkmayın, bunların hepsi doğumdan sonra, tekrar hamilelikten önceki şekline dönecektir.

Not: Uzmanlar aynı zamanda her bebeğin gelişiminin (rahimde bile) birbirinden farklı olabileceğini söylerler. Burada anlattığımız bu gelişmeler bebeğin rahimdeki gelişmesinin genel bir simgesidir.

HAMİLELİĞİN 21-27 HAFTALIK DÖNEMİ

 

HAFTA HAFTA HAMİLELİK