Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Hurriyet.com.tr Hürriyet Aile
 
HAFTA HAFTA HAMİLELİĞİNİZ
HAFTA HAFTA HAMİLELİĞİNİZ
Hamilelikte 1. haftaHamilelikte 2. haftaHamilelikte 3. haftaHamilelikte 4. haftaHamilelikte 5. haftaHamilelikte 6. haftaHamilelikte 7. haftaHamilelikte 8. haftaHamilelikte 9. haftaHamilelikte 10. haftaHamilelikte 11. haftaHamilelikte 12. haftaHamilelikte 13. haftaHamilelikte 14. haftaHamilelikte 15. haftaHamilelikte 16. haftaHamilelikte 17. haftaHamilelikte 18. haftaHamilelikte 19. haftaHamilelikte 20. haftaHamilelikte 21. haftaHamilelikte 22. haftaHamilelikte 23. haftaHamilelikte 24. haftaHamilelikte 25. haftaHamilelikte 26. haftaHamilelikte 27. haftaHamilelikte 28. haftaHamilelikte 29. haftaHamilelikte 30. haftaHamilelikte 31. haftaHamilelikte 32. haftaHamilelikte 33. haftaHamilelikte 34. haftaHamilelikte 35. haftaHamilelikte 36. haftaHamilelikte 37. haftaHamilelikte 38. haftaHamilelikte 39. haftaHamilelikte 40. hafta

HAMİLELİKTE 21. HAFTA

  • PAYLAŞ
  • PAYLAŞ
    Adınız *
    Alıcı E-Posta Adresi *
    Mesajınız
Hamilelikte 21. hafta

Hamileliğinizin 21. haftasında vücudunuz ve bebeğinizdeki gelişmeler neler?

Bebeğiniz neredeyse bir muz uzunluğunda

Bu hafta bebeğinizin boyu 26 cm'e yaklaştı ve neredeyse bir muz uzunluğunda oldu. Siz de her geçen gün bebeğinizin tekmelerini daha bir hisseder olmuşsunuzdur. Hatta ilerleyen haftalarda içinizde meydan savaşları kopabilir, dikkatli olun! Aynı zamanda bebeğinizin kaşları ve göz kapakları da görünmeye başladı ve eğer o bir kızsa, vajinası da yavaş yavaş oluşmaya başladı.

Not: Her bebek rahimde bile farklı bir gelişim gösterebilir. Bu bilgiler, bebeğinizin gelişimi hakkında size genel bir fikir vermesi amacıyla verilmiştir.

Kendinizi biraz daha rahat hissetme zamanı!

Bu aralar kendinizi birazcık daha rahat hissedebilirsiniz. Henüz o kadar irileşmediniz ve hamileliğinizin ilk aylarında görülen rahatsız edici durumların birçoğunu atlatmış durumundasınız. Eğer kendinizi iyi hissediyorsanız, rahatlayın ve keyfinize bakın. 3. dönem (Trimester) size birtakım yeni şikayetler getirebilir.

Kendinizi eskisine nazaran daha iyi hissetmeniz, bazı ufak teknik problemler yaşamıyor anlamına da gelmiyor maalesef. Cildinizdeki yağ üretiminin fazlalaşması, akne problemlerini de beraberinde getirmiş olabilir. Eğer böyle bir durum yaşıyorsanız, günde 2 kere yüzünüzü hassas bir sabunla veya bir temizleyici ile yıkamaya dikkat etmelisiniz. Cildiniz için kullandığınız nemlendiricilerin ve makyaj malzemelerinin de yağsız olmasına özen göstermelisiniz. Birçoğunun kullanılması hamilelik döneminde sakıncalı olduğu için ağızdan ilaç almayın ve doktorunuza sormadan da lokal akne ilaçları kullanmayın.

Vücudunuz bu dönemde varislere meyilli olabilir!

Bu aralar varislere de vücudunuz meyilli olabilir. Hamilelik sürecinizde, bacak damarlarınıza baskı artar. Çünkü progesteron hormonunun artması damar duvarlarınızın rahatlamasına neden olur ve bu durumu kötüleştirir. Zaten aile üyelerinizde varis problemi varsa, sizde de varis görülme olasılığı artar. Bu varisler, her hamile kaldığınızda ve yaşınıza da bağlı olarak giderek artabilir. Varisi önlemek ve aza indirebilmek için günlük olarak egzersiz yapın, ayaklarınızı ve bacaklarınızı mümkün olduğu kadar havaya kaldırın, sol tarafınıza doğru uzanın ve hamile çorapları giymeye dikkat edin.

Bu haftalarda, cildinizin yüzeyine yakın yerlerde örümcek damarlar diye de adlandırılan özellikle ayak bileğiniz, bacaklarınız ya da yüzünüzde ortaya çıkan incecik damarlar da fark edebilirsiniz. Bir ağacın dallarına benzeyip, bir merkezden doğru yayılıp, ince damarlar olabilir bunlar. Yalnız endişelenmeyin, örümcek tarzı varisler genelde doğumdan sonra kaybolur. 

HAMİLELİĞİN 21. HAFTASINDA NELER OLUYOR?

HAFTA HAFTA HAMİLELİK