GeriDoğum Yeni anneler için hayat kurtaran altın tüyolar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yeni anneler için hayat kurtaran altın tüyolar

Yeni anneler için hayat kurtaran altın tüyolar

Annelik kolay değil. Tecrübeli annelerin tavsiyeleri ile yeni annelerin hayatını kolaylaştırmak ise mümkün. İşte, annelik heyecanını yeni yaşayanlar için faydalı olabilecek önemli tüyolar...

BEBEĞİNİZİ EMZİRİRKEN

Bebeğiniz emzirme sırasında uyursa, yeniden emme refleksini başlatabilirsiniz. Bunun için başparmağınız ile bebeğinizin avucunun içini hafifçe ovabilirsiniz.

Yeni anneler için hayat kurtaran altın tüyolar

GECE UYANAN BEBEKLER İÇİN

Bebeğinizin gece uyandığında onunla oyun oynayarak ilgilenmeyin. Bu durum bebeğinizin ertesi gün de aynı saatte uyanıp oyun istemesine sebep olabilir. Bunun yerine sevgi dolu ve ilgili bir yol izlemelisiniz.

BEBEKLERİN BEDEN DİLİ VARDIR

Bebeğiniz size beden dili ile bir şeyler anlatır. Bunu anlamanın en iyi yolu da bebeğinizin hareketlerini iyi gözlemlemektir.

Yeni anneler için hayat kurtaran altın tüyolar

KIYAFET ALIŞVERİŞİNDE ÖLÇÜLÜ OLUN

Bebeğiniz çok hızlı bir şekilde büyüyecek ve belki de aldığınız pek çok kıyafeti giyemeyecek bile. Bu yüzden tanıdık ya da akrabalarınızın bebeklerinin küçülmüş kıyafetleri ya da mobilyalarını alabilirsiniz.

BEBEĞİNİZİ RUTİNE ALIŞTIRIN

Bebeğinizin uyuma, beslenme ve oyun gibi aktivitelerini belirli bir rutin içinde yapmaya dikkat edin. Bu sayede ileride çocukluk döneminde de uyku düzenini sağlayabilirsiniz.

İŞ BÖLÜMÜ ÖNEMLİ

Bebeğiniz ile sadece siz değil eşiniz de ilgilenmeli. Bebeğin altını temizlemek ya da beslenme gibi işlemleri eşiniz ile paylaşın.

Yeni anneler için hayat kurtaran altın tüyolar

HERKESİN SÖYLEDİĞİNE KULAK ASMAYIN

Bebek konusunda tecrübeleri olan kişilerden tavsiye almak oldukça işinize yarayabilir ancak negatif yorumlar da karşınıza çıkabilir. Bu yüzden her tavsiyeyi dikkatlice düşünüp uygulayın.

KENDİNİZE ÇOK YÜKLENMEYİN

Mükemmel olmaya çalışmayın. Bebeğinize en iyi siz bakabilirsiniz ama bunun için kendinizi zorlamayın ve gerekirse yardım almaktan çekinmeyin. Kendinize de biraz da olsa zaman ayırın.

BEBEĞİNİZ İLE OYNAYIN

BEBEĞİNİZ İLE OYNAYIN. Ona aldığınız oyuncaklar ile çeşitli oyunlar yapın. Tabi oyuncakların yıkanabilir ve bebekler için uygun olması da oldukça önemli.

Yeni anneler için hayat kurtaran altın tüyolar

BEBEKLERİN GÖBEK YARALARI İÇİN

Bebeklerin göbeklerine alkol ya da iyot uygulamayın. Araştırmalar yeni doğan bebeklerin göbeklerine müdahale edilmediğinde daha hızlı iyileştiğini söylüyor.

BEBEĞİ EMZİRİRKEN

Yeni anneler için hayat kurtaran altın tüyolar

Bebeğinizin midesi doğum sonrasında çok küçük olduğundan az miktarda süt yeterli olabilir. Bebeğinizin ağlaması ve sütünüzün yeterli gelmemesi konusunda ilk başlarda üzülmenize gerek yok. Bebek süt üretiminin artması için sürekli emecektir.

İŞLER YETİŞMİYORSA

Eğer yapacağınız işleri yetiştiremiyorsanız sadece yarım saat erken uyanarak paniğe kapılmadan işlerinizi halledebilirsiniz.

AY AY BEBEK GELİŞİMİ

False