GeriDoğum Doğum Sonrası Saçlar Dökülüyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Doğum Sonrası Saçlar Dökülüyor

Doğum Sonrası Saçlar Dökülüyor

Doğum sonrası saç dökülmesi hemen hemen her kadında görülüyor.

Doğum sonrası saç dökülmesi hemen hemen her kadında görülüyor. Hamilelik sırasında hormon düzeylerindeki artış saçlarda normalden fazla büyümeye yol açtığı için hamilelikte güçlenen saçlar, doğum sonrası aniden dökülmeye başlıyor.

Saçların gelişmesini etkileyen hormonların değişimi ile birlikte saç dökülmesi yaşandığını dile getiren Dermatoloji Uzmanı Emine Özge Ayabakan, bu durumun kalıcı olmadığını söylüyor ve devam ediyor:

“Dökülen saç miktarı, bazılarında az, bazılarında çok olmak üzere kadından kadına farklılık göstermektedir. Doğum sonrası saç dökülmesi, genellikle 2-3 ay sürer ve daha sonra saçlar yeniden çıkmaya başlar. Birçok kadında saçlar hamilelik öncesindeki durumuna geri döner. Bazı durumlarda saç dökülmesi aşırı miktarda ve uzun süreli olabilir.”

Nedenleri

Aşırı dökülmeye neden olabilecek diğer nedenlerin de araştırılabilmesi için muhakkak bir dermatoloji uzmanına gitmek gerektiğini söyleyen Ayabakan, saç dökülmesini nedenlerini şöyle özetliyor:

“Saç dökülme problemi, diyet, alınan ilaçlar, ailede saç dökülme öyküsü, geçirilmiş hastalıklar, stres ve saç bakımı üzerine sorular sorarak, saç analizi ve ayrıca laboratuar incelemeleri yapılarak değerlendirilecektir. Saç dökülmesi birçok hastalığın belirtisi de olabilir. Tiroid hastalığı, kansızlık gibi hastalıklarda, beslenme bozukluklarında ve bazı ilaçların yan etkileri olarak saç dökülmesi görülebilir.”

Saç Dökülmesini Önlemek Mümkün mü?

“Tedavi gerektiren durumlarda, saç diplerine masaj ile uygulanan ilaçların, saçlarda başarılı sonuçlar doğurduğu dermatologlar tarafından kanıtlanmıştır. Yeni saç gelişimini başlatan, saç derisine sürülerek uygulanan losyonlar ve emzirme döneminde doktor kontrolü altında ağızdan alınan destekleyici tedavilerle beraber kelliğe sebep olabilecek aşırı saç dökülmelerinin önüne geçilir.
Zayıflamış saç köklerinin canlandırılmasında kullanılan PRP yöntemi, doğum sonrası aşırı saç dökülmelerinde de etkilidir. En önemli avantajı ise hastanın kendi kanından elde edilmesi ve emzirme döneminde de güvenle kullanılmasıdır.

Saç dökülmelerinde sürekli olarak saç ve saç tipleri üzerinde çalışmalar yapan dermatoloji uzmanları, zaman geçtikçe daha yeni yöntemler ortaya çıkararak saçların dökülme riskini en aza indirmeye çalışmaktadırlar. Bununla birlikte gelecekte daha büyük kayıp yaşanmaması, yeterli sonucun alınması için tedavilerinizin ve kontrollerinizin düzenli ve sürekli olması gereklidir.” 

AY AY BEBEK GELİŞİMİ

False