Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç

Doğum sonrası saç dökülmesi neden olur?

Doğum sonrası saç dökülmesi annelerin endişe ettiği bir durumdur. Bu durum anne adaylarını strese sokabilir.

Haberin Devamı

Anneler saçlarının dökülmemesi için birçok yol dener. Doktorlara, kuaförlere danışırlar. Bir bayanın saçlarına gelecek ufacık bir problem bayanların canının sıkılmasını sağlayacaktır.

DOĞUMDAN İLK 3 AY SONRA GÖRÜLEBİLİR

Kadınlarda doğumdan sonra 3-6 ay arasında görülen yoğun saç dökülmesi neredeyse doğum yapan kadınların çoğunun en büyük şikâyetlerindendir. Doğum sonu dökülen bu saçlar anormal bir durum değildir. Doğumdan sonra birçok kadının saçları dökülür. Bu durumda endişelenmenize gerek yoktur.

Doğum sonrası saç dökülmesi neden olur

KİMYASAL KULLANMAYIN

Doğumda çok yüksek seyreden östrojen ve progesteron hormonları doğumdan sonra birden düştüğünden dolayı bazı etkilere yol açmaktadır. Bu etkilerden birisi de saç dökülmesidir. Östrojen ve progesteron hormonunun etkisiyle gebelikte saçlar ağırlıklı olarak büyüme evresinde kalır. Bundan dolayı hamilelik sonrasında saç dökülmesi olur. Saç dökülmemesi için doktorunuza danışmadan bir kimyasal kullanmayınız. Lohusalık döneminde bu tür ilaçlar yan etki yapabilir.

Haberin Devamı

Doğumdan sonra saç dökülmesi normal bir olay olduğu için kendiliğinden geçecektir. Bundan dolayı tehlikeli olabilecek ürünler kullanmamalısınız. İçinizi rahatlatmak için doktorunuzla görüşebilirsiniz. Toparlayacak olursak doğum sonrası saç dökülmesi normal bir durumdur. Bu durum anneleri çok strese sokar. Saç dökülmesi doğumdan sonra 3-6 ay arasında görülen yoğun saç dökülmesi normal bir durumdur. Bu durumda endişelenmenize ve korkmanıza gerek yoktur. Bu gibi durumlar normaldir.

Doğum sonrası saç dökülmesi neden olur

DOKTORUNUZA DANIŞIN

Doğumdan sonra saç dökülmesinin nedeni ise hamilelikte çok yüksek seyreden östrojen ve progesteron hormonlarıdır. Doğumdan sonra bu hormonların seviyesini birden düştüğü için saç dökülmesi olur. Bu durum normaldir. Annelerin bu durumda endişelenmelerine gerek yoktur. Kadınlar saç dökülmesi için birçok kimyasala da başvurabilirler. Kadınlar kimyasallara başvurmamaları gerekmektedir. Annelerin ilk başta doktorlarına danışıp, bir ilaç veya kimyasal kullanmak için izin alınması gerekmektedir. Genelde doktorlar buna izin vermezler. Bu dönem doğal ve normal bir dönemdir. Bunun için hiç müdahale etmeden normale döneceğinden doktorlar da ek bir müdahaleye ihtiyaç duymazlar. Saç dökülmeleri 3-6 ay sonra normale dönmüş ve dökülmeler azalmış olmazsa doktorunuz o zaman size gerekli olan bölüm ve ilaçlara başvurmanızı tavsiye edecektir.

[fotogaleri=168,1988,2204]

Haberin Devamı

AY AY BEBEK GELİŞİMİ