GeriDoğum Doğum sonrası estetik için acele etmeyin!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Doğum sonrası estetik için acele etmeyin!

Doğum sonrası estetik için acele etmeyin!

Hangi operasyon için ne kadar beklenmesi gerekiyor?

Hamilelikte alınan, doğum sonrasında da verilemeyen fazla kiloları atmak için düzenli diyet ve egzersizin yeterli olmadığı durumlarda estetik cerrahi, kadınların imdadına yetişir. Fazla kilolar verilse bile gebeliğin vücutta yarattığı deformasyonu ortadan kaldırmak ve vücudu yeniden forma sokmak için estetik müdahale çoğu zaman kaçınılmazdır. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu, doğum sonrası uygulanabilecek estetik yöntemlerini anlattı.

KARIN GERME

Hamilelik ve doğum esnasında kas gevşemeleri görülebilir. Karın germe ameliyatı, karın bölgesinde en sık yapılan estetik ameliyattır. Tıp dilinde Abdominoplasti denilen bu operasyonda, karın bölgesindeki fazla derinin ve yağ dokuları tümüyle alınır. Ayrıca sarkmış ve hamilelikte alınan fazla kilolar nedeniyle çatlamış karın derisi gerilir ve karın duvarı kaslarının gerginleştirilmesi suretiyle deforme olmuş karın bölgesi görünümü düzeltilir. Doğumdan sonra en az 6 ay beklenmesi gereklidir.

YAĞ ALDIRMA (LİPOSUCTİON)

YAĞ ALDIRMA (LİPOSUCTİON) operasyonunun, doğum sonra ideal kiloya yakın bir kiloya sahip olunduğunda yapılması en doğrusu. Hemen hatırlatalım! Liposuction, bir zayıflama metodu olarak algılanmamalıdır.
Liposuction vücutta “karın-bel-basenler”, “bacak iç ve dış kesimleri”, “kollar”, “göğüs” bölgelerinde, yüzde ise boyun ve gıdık bölgelerinde uygulanır. Doğumdan sonra en az 6 ay beklenmesi gereklidir.

MEME DİKLEŞTİRME

Meme derisi, doğum ve doğum sonrası emzirme nedeniyle elastikiyetini yitirir. Meme dokusu, eski dik formumu kaybeder, meme başları doğum önceki şekline göre daha aşağı noktaya iner. Hamilelik ve emzirme sonucunda sarkan memelerin yeniden şekillendirilmesi için meme dikleştirme operasyonu yapılır. Bebek sütten kesildikten sonra 2 ay beklenmesi gereklidir.

VAJİNA DARALTMA (NORMAL DOĞUM SONRASI)

Normal doğum sırasında zorlamalar, gereksiz ve dikkatsiz açılan epizyotomiler (normal doğum sırasında vajinayla anüsün arasının kesilmesi) ve sonrasında atılan özensiz dikişler, doğum sayısının fazla olması, iri bebek doğurmak veya yaşın ilerlemesi, vajina kaslarının elastikiyetini kaybetmesi vajinanın genişlemesine neden olur. Bu tür bir sorundan vajina daraltma estetiği ile kurtulmak mümkün. doğumdan sonra en az 6 ay beklenmesi gereklidir.

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu

Doğum sonrası estetik için acele etmeyin

AY AY BEBEK GELİŞİMİ

False