Doğum sonrası anne estetiği ile yenilenin

Anne olmak bir kadının hayatındaki en değerli ayrıcalıklardan biridir. En kıymetli varlığınızı 9 ay boyunca karnınızda taşıdıktan sonra vücudunuzda bir takım değişiklikler olması çok normal.

Haberin Devamı

VÜCÜDUN NORMALE DÖNMESİ 9 AY SÜRER

Doğum sonrası anne estetiği ile yenilenin

Normal bir doğumdan sonra genişleyen rahminizin ve vücudunuzun normal boyutuna dönmesi 9 ay sürer. Süt veren anneler için de gerekli olan bir süredir bu. Bu süre içinde önce sabırla vücudunuzun kendi dengesine ulaşmasını beklemelisiniz. Diyet ve spor yapmalısınız. Tüm bunlara rağmen vücudunuz eski formuna kavuşmazsa işte o zaman estetiği düşünmelisiniz.

Doğum sonrasında meme, karın, basen ve vajina bölgesinde istenmeyen bozulmalar olur. Bu durumda en sık yapılan estetik operasyonlar ise şunlar:

MEME KALDIRMA VE SIKILAŞTIRMA 

Doğum sonrası anne estetiği ile yenilenin

Hamilelik boyunca bebeğini besleyebilmeniz için süt büyür ve meme yağ dokuları değişir. Doğumdan sonra bu bezler küçülür. Meme dokusu zayıflar. Egzersizle bu dokular sıkılaşmaz. Göğüslerinizin dolgunluğu azalır ve sarkar. Sarkık göğsü tedavi etmenin iki yolu var. İlk seçenek basit bir meme dikleştirme operasyonu olan yaptırmaktır. Eğer sarkma çok fazlaysa beraberinde büyütme operasyonu da yaptırmak gerekir. Bu estetik türünde meme implantı yerleştirilerek dikleştirme işlemi yapılır.

KARIN GERDİRME 

Doğum sonrası anne estetiği ile yenilenin

Gebelik sonrası karnınızda değişiklikler yaşayacaksınız. Deri gevşekliği, kas zayıflığı, sezaryen izleri ve zaman zaman fıtık karın bölgenizde yaşayacağınız değişiklerden bazıları. Bu değişiklikler pek çok kadın için sinir bozucu ve iç karartıcı olur. Bunun için bir mini-karın gerdirme operasyonu yaptırabilirsiniz. Yara izi bırakmadan göbeğinizdeki sarkan deri ve çatlaklar yok edilir, karın kaslarınız sıkılaştırılır. Sıkı bir karın daha sağlıklı bir yaşam sürmenizi sağlar. Fiziksel hareketlerimizin birçoğunda karın kaslarımızdan destek alıyoruz, karın kası gevşekliği başka bölgelere aşırı yük bindirerek zarar verir.

LİPOSUCTİON

Doğum sonrası anne estetiği ile yenilenin

Hamilelik sonrasında kadınlar için en faydalı estetik operasyondur. Gebelik sonrasında bel, kalça, uyluk ve üst kolda oluşan yağlar kolay erimez. Bu bölgelerdeki yağların alımında ve şekillendirmede liposuction mükemmel bir çözümdür. Liposuctionla vücudunuzu yeniden şekillendirebilir, koltuk altı ve uyluk bölgenizdeki kötü görüntüye neden olan yağlardan kolayca kurtulabilirsiniz.

VAJİNA ESTETİĞİ

Doğum sonrası anne estetiği ile yenilenin

Gebelik sırasında pelvik ve vajina bölgesinde de değişikler olur. Vajina çevresindeki dudaklar büyür ve bozulur. Normal doğum sırasında dokular zarar görebilir. Vajinoplasti ameliyatıyla genişleyen ya da yırtılan vajina tedavi edilir. Labioplasti ile dudaklar küçültülerek yeniden şekillendirilir. Her iki prosedür de hem fiziksel hem de psikolojik olarak kendilerini daha sağlıklı hissetmesini sağlar. Cinsel hayatlarında ve giyim kuşamdaki sıkıntı yaşamalarını engeller.

CİLT BOZUKLUKLARI

Doğum sonrası anne estetiği ile yenilenin

Hamilelikte kadınların cildi de değişir. Kahverengi lekeler kalabilir. Derinin en üst tabakasına cilt beyazlatma işlemi ya da hafif kimyasal soyma işlemi yapılabilir.

BACAK VARİSLERİ

Doğum sonrası anne estetiği ile yenilenin

Hamilelikte genişleyen karnınız pelvik damarlarına baskı yapar. Bu bacak ve kılcal damarlarının genişlemesine neden olur. Doğumdan sonra damarlarınızdaki bu belirginlik zamanla kaybolur. Eğer kaybolmazsa skleroterapi ya da lezer tedavisiyle damarlarınız inceltilebilir. Varisli damarlar çok belirginse cerrahi tedavi gerekebilir.

Bence sağlıklı bir güzellik, anne olan kadınlar için çok daha önemli, sizce de öyle değil mi?
Sevgiyle kalınız.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

AY AY BEBEK GELİŞİMİ

Yazarın Tüm Yazıları