GeriDoğum Doğum sırasında dinlenecek en güzel 30 şarkı!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Doğum sırasında dinlenecek en güzel 30 şarkı!

Doğum sırasında dinlenecek en güzel 30 şarkı!

Kadınlar, doğum anında kendilerini rahatlatacak şarkılara yönelmeli.

Spotify, Amerikalı Ünlü Doğum Uzmanı ve Jinekolog Dr. Moritz ile birlikte anne adaylarına doğum sırasında eşlik edecek ideal şarkılardan oluşan bir “Doğum Çalma Listesini” oluşturdu. Liste, tüm doğum sürecini yansıtacak şekilde önce hafif ritimli ve yumuşak şarkılarla başlıyor, sancıların yükseldiği ilerleyen dakikalar için daha sert ritimli şarkılarla devam ediyor. Liste ebeveynlerin bebekleriyle karşılaştığı o ilk an için Yo-Yo Ma’nın seslendirdiği Bach’ın ‘Unaccompanied Cello Suite #1’ parçası ile son buluyor.

Doğum sırasında dinlenecek en güzel 30 şarkı

DOĞUM MÜZİKLERİ RAHATLATICI VE TANIDIK OLMALI

Müziğin hatıralar, duygular ve korku ve acı ile baş etme şeklimizi etkileyen merkezi sinir sistemimiz üzerinde önemli bir etkisi olduğunu vurgulayan Dr. Moritz, kadınların doğum anında kendilerini rahatlatacak ve güçlendirecek şarkılara yönelmesinin çok doğal olduğunu söylüyor. Dr. Moritz, iyi oluşturulmuş bir müzik listesinin, doğum sırasında kadınların doğumhanelerin yüksek sesli ve rahatsız edici ortamından uzaklaşıp, korku ve acı hissiyle daha iyi başa etmelerini sağladığını ifade ediyor. Araştırmal kadınların doğum anında kendilerini rahatlatacak ve güçlendirecek şarkılara yönelmesinin arın anne karnındaki bebeğin de çalınan müziği duyduğunu gösterdiğini hatırlatan Dr. Moritz’in, kendi doğum müzik listesini oluşturmak isteyen anne adayları için önerileri şöyle:

• Rahatlatıcı ve tanıdık: Anneyi rahatlatmak için, doğum anında dinlenen müziklerin rahatlatıcı ve tanıdık olması gerekir. Ancak gevşetici müziklerle karıştırmamak gerekiyor. Listenizin yeni ve bilmediğiniz şarkılar yerine aşina olduğunuz şarkılardan oluşması önemli. Ergenlik döneminde en sevdiğiniz, içinizi hala ısıtabilen şarkılar bu anlamda iyi bir seçim olabilir.

• Güçlü enstrümantal şarkılar: Doğumun hızlandığı anlar için güçlü enstrümantal vuruşları olan şarkıları seçin. Sözlü şarkılar bu süreçte dikkatinizi dağıtabilir. Yine de sözlü müzik tercih ediyorsanız, dilini bilmediğiniz şarkıları tercih edebilirsiniz.

• Uzunluk ve çeşit: Doğum süreleri kişiden kişiye değiştiği için, anne adaylarının farklı şarkıcılardan oluşan uzun bir liste hazırlaması önemli. Özellikle ilk defa anne olacaklar için en az 5, ideal olarak 10 saatlik bir çalma listesi oluşturmalısınız.

• Güzel: Bebeğinizle karşılaştığınız o ilk an için, bir kadına kendini en güzel hissettiren şarkıları seçtiğinize emin olun. Hafızalara kazınacak ve aşırı duygusal geçecek o özel anda, arka planda güzel ve duygusal şarkılar çalmalı. 

Doğum sırasında dinlenecek en güzel 30 şarkı

EN İDEAL DOĞUM ŞARKILARI LİSTESİ

Dr. Moritz’in hazırladığı doğum şarkıları listesini aşağıda bulabilirsiniz:

1. Pearl Jam - Just Breathe
2. James Bay - Let It Go
3. Regina Spektor - Don’t Leave Me
4. Sigur Rós - Festival
5. Death Cab for Cutie - Transatlanticism
6. The Lumineers - Ho Hey
7. Norah Jones - Sunrise
8. Craft Spells - After the Moment
9. Xavier Rudd - Follow the Sun
10. Lucinda Williams - Fruits of My Labor
11. John Lennon - Beautiful Boy (Darling Boy)
12. Colbie Caillat - Capri
13. D’Angelo - Really Love
14. Milton Nascimento - Nos Bailes Da Vida
15. Coldplay - Don’t Panic
16. Fleet Foxes - Your Protector
17. Yeah Yeah Yeahs - Maps
18. Kygo Maty Noyes - Stay
19. P!nk - Try
20. Muse - Starlight
21. John Legend - All of Me - Tiesto’s Birthday Remix
22. David Bowie, Queen - Under Pressure
23. U2 - With or Without You
24. Wilco - Impossible Germany
25. Arcade Fire - Wake Up
26. R.E.M. - Nightswimming
27. Patty Griffin - Heavenly Day
28. Iron & Wine - Naked As We Came
29. Beyoncé - Blue
30. Johann Sebastian Bach, Yo-Yo Ma - Unaccompanied Cello Suite No. 1 

[fotogaleri=1769]

HAFTA HAFTA GEBELİK

False