GeriDoğum Bebek Sahibi Olma Şansınız Artıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bebek Sahibi Olma Şansınız Artıyor

Bebek Sahibi Olma Şansınız Artıyor

Dinamik Embriyo İzleme Sistemi ile embriyonuzu saniye saniye takip edin.

Dünyada uygulanan tüp bebek yöntemlerine bir yenisi daha eklendi: Dinamik Embriyo İzleme Sistemi. Bu uygulama sayesinde embriyonuzun görüntülerini saniye saniye izleyebilirsiniz. Böylece sağlıklı olan embriyoları seçme şansı elde ederek, gebelik şansınızı artırabilirsiniz.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Ulun Uluğ, Dinamik Embriyo İzleme Sistem’nin özellikle ileri yaşlarda yumurta sayısı az olan veya sperm problemi olan aileler için gebelik şansını artırmada bir umut olabileceğini dile getirdi.

Doç. Dr. Ulun Uluğ, Dinamik Embriyo İzleme Sistemi ile ilgili şu sözleri söyledi:

“Dinamik Embriyo İzleme Sistemi sayesinde gözlem olanağı ile elde edilen görüntüler yeniden oynatılabiliyor, hızlandırılmış şekilde izlenebiliyor ya da canlı görüntü kullanılarak embriyo kalitesinin değerlendirilmesi yapılabiliyor. Oysaki günümüzde kullanılan sistemlerde embriyo sadece belirlenen günlerde ve toplam 5 dakika süreyle cihazdan çıkartılarak kontrol ediliyor, kimi zaman da embriyolar bundan olumsuz etkilenebiliyor. Son derece dinamik bir sürece sahip olan embriyo gelişim süreçlerini de tam anlamıyla izlemek ne yazık ki mümkün değildir.

Dinamik Embriyo İzleme Sistemi ise bize 144 saat x 60 dakika boyunca kesintisiz gözlem imkanı sağlıyor. Bu sistemle güvenli ve kontrollü bir kültür ortamı sağlanırken tek seferde 72 adet embriyo sürekli gözlem altında tutulabilmektedir. Yapılan gözlemler 4 boyutlu belgelendirme teknikleri sayesinde uzmanlara istenilen süreç ve zamanlamayı değerlendirme imkanı sağlayarak, gelecekte yapılacak embriyo puanlamaları için benzersiz yeni parametreler geliştirme imkanı vermektedir.”

Anne - Baba Olma Şansı Artıyor

Doç. Dr. Ulun Uluğ, gebelik şansının artabileceğini belirterek şu şekilde açıklama yaptı: “Bu yöntem ile embriyoyu sürekli takip edip, gelişmesini sağlıklı bölünmeyi daha iyi görüyoruz, kaç saate bu embriyo bu hücre sayısına ulaşmış buna göre seçip embriyoyu verdiğimizde tabii ki gebelik şansı da artırıyor. Sistem bize sürekli embriyoyu takip edip, en daha sağlıklı embriyoları yakalama imkanı sağlıyor. Ayrıca embriyonun kalitesini sürekli takiple daha iyi algılayabiliyoruz. Embriyonun sadece belli hücre sayısına ulaşması yetmiyor o hücre sayısına ulaşırken kaç saate ulaşıyor, o hücreler birbirine dengeli mi bölünüyor. İşte tüm bu soruların cevabını Dinamik Embriyo İzlenim Sistemi ile buluyoruz. Bu da doğrudan gebelik şansını artırmamızı sağlıyor.” 

TÜP BEBEK BAŞARISINI ARTIRAN YÖNTEM

False