GeriDoğum Baby shower nasıl düzenlenir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Baby shower nasıl düzenlenir?

Baby shower nasıl düzenlenir?

Anne adayına moral vermek ister misiniz?

Eşinize sürpriz yaparak doğumu yaklaşan bebeğinize "Hoş Geldin" partisi vermek ister misiniz? Doğum sonrası bebeğinizle başlayacağınız yeni döneme eğlenceli bir partiyle giriş yapabilirsiniz.

Bebeğin doğumu yaklaştıkça hem anne adayı hem de yakın çevresinin heyecanı ve telaşı artmaya başlar. 5’inci aydan sonra iyice belirginleşen anne adayının karnıyla birlikte, tüm ailenin ilgi odağı anne adayı olur. İşte bu süreci biraz olsun eğlenceli kılmak ve bir nevi bebeğe hoş geldin demek için aile bireyleri veya yakın çevre, anne adayına sürpriz bir parti olan Baby Shower’ı düzenler.

[fotogaleri=129]

Baby shower nasıl düzenlenir?

Baby Shower, henüz Türkiye’ de yeni yeni bilinmeye ve uygulanmaya başlansa da, yurt dışında son derece yaygın bir partidir. Baby Shower’in tanımı ve amacı; hamileliğin 7’inci ayından itibaren yapılan, anne adayına moral vermek için düzenlenen sürpriz bir organizasyondur. Genelde “anne adayının” en yakın arkadaşı veya aile bireylerinden biri partinin organizatörlüğünü üstlenir. Bu partinin en önemli iki özelliği, mutlaka ki sürpriz bir parti olması ve doğacak bebeğin ihtiyaçlarına yönelik hediyeler alınmasıdır. Parti, genel olarak kadın kadına yapılsa da, grubun özelliğine göre kadın-erkek katılımcıların da olduğu partiler düzenlenebilir. Baby Shower’e gelen misafirler, bebeğe hediyeler getirir ve bu sürpriz parti sırasında onları anne adayına verirler.

Parti mekanı nasıl olmalı?

Baby Shower partisi, katılacak konuk sayısı uygunsa evde gerçekleştirilebilir. Ev için yiyecek ve içecekler hazırlanarak, evdeki masa, sehpa, uygun alanlar istenen süslerle ya da seçilen temaya göre süslenerek hazırlanılabilir. Baby Shower, eğer ki ev dışı bir mekanda gerçekleşecekse, genellikle davet masaları, ailenin veya anne adayının yakın bir arkadaşının seçtiği konsepte göre dekore edilir. 

False