Babalar da bebeğinin doğum anına tanıklık etmek istiyor

Son 20-25 yıldır artık babalar da aktif bir şekilde doğum sürecine dahil olsa dahi hala doğumhane önünde dokuz doğuran babalara da rastlamak mümkün. Günümüzde artık baba adaylarının çoğu hastanede eşlerinin yanında olmak istiyorlar. Hatta bu ölümsüz ana tanık olmak isteyen ve eşi ile birlikte doğuma girenlerin sayısı hiç de az değil!

Haberin Devamı

Bebeğin doğum tarihi, hatta cinsiyetini bile bilmeden heyecanla doğumun ne zaman gerçekleşeceğinin beklendiği günlerden elde kameralarla profesyonel doğum çekimlerinin yapıldığı bu günlere kadar çok şey değiştir. Bu nedenle babalar da bu heyecana tanıklık etmek istiyor.

Bebeğin doğumunu beklerken yaşanan heyecanın yanı sıra, bizzat bebeğin doğum anında eşinin yanında olmak, bebeğin göbek kordonunu kesmek, bu mucizevi dakikaları kameradan değil gerçekleşirken seyretmek isteyen babalar doğuma girmeyi tercih ediyorlar.

Babalar da bebeğinin doğum anına tanıklık etmek istiyor

PEKİ, BABA ADAYLARI NEDEN DOĞUMDA BULUNMAK İSTİYORLAR?

Eşine kendini güvende hissettirmek

Annenin kendini doğum esnasında güvende hissetmesi çok önemlidir. Güvendiği bir doğum doktorunun olmasının yanı sıra eşinin de yanında olması, elini tutması, onu rahatlatmasını ister.

Heyecanını yatıştırmak

Haberin Devamı

Anne adayı doğum stresi ve heyecanı nedeniyle kendini ifade etmekte, sağlık personeli ile iletişim kurmakta sıkıntı yaşayabilir. Bu gibi durumlarda en iyi yardımcısı tabii ki eşi olacaktır.

Eşinin isteğini kıramamak

Bazı babalar ise doğum anını an be an yaşamak için pek uygun olmayabilirler. Doğumhane ortamı onları gerebilir veya rahatsızlık hissi uyandırabilir ama yine de eşi istiyor diye doğuma giren baba sayısı da azımsanamayacak kadar fazla…

Bebeği ile güçlü bir bağ kurmak

Anne ile bebeğin arasındaki bağ anne karnına bebeğin düştüğü andan itibaren başlar. Baba adayları da bebekleri ile doğdukları andan itibaren güçlü bir bağ kurmak istedikleri için doğuma girmeyi tercih ederler. Hatta bebeklerinin göbek bağını keserek bu anı ölümsüzleştirmek isteyen babalar oldukça fazla

BABA ADAYLARI NEDEN DOĞUMDA BULUNMAK İSTEMİYORLAR?

Bazı baba adayları ise eşleri ne kadar isterse istesin doğumda bulunmayı reddederler. Bunun en büyük nedenlerinden biri doğumu daha da zorlaştırmaktan korkmaları. Eğer baba adayı, gerçekten çok stresli, endişeli ise ve heyecanlı bir yapıya sahipse işleri daha da zorlaştırabilir. Bazı babaların doğumu izlerken bayıldıkları bile oluyor. Bu durum gerçekten de doğum esnasında işleri daha da zorlaştırıyor.

HÜRRİYET AİLE ÖZEL

[fotogaleri=3745,3538,1639]

Yazarın Tüm Yazıları