GeriDoğum Normal doğum vajina genişlemesine neden olur mu?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Normal doğum vajina genişlemesine neden olur mu?

Normal doğum vajina genişlemesine neden olur mu?

Vajina genişlemesi sorunu, çiftler arasında problemlere neden olabilir.


NORMAL DOĞUM VAJİNA GENİŞLEMESİNE NEDEN OLUR MU?

Normal doğum vajina genişlemesine neden olur mu

Vajinanın genişlemesinin en önemli nedenlerinden biri normal doğum yapmaktır. Doğum sırasında esnek yapıya sahip olan vajina normal doğumlardan sonra genişler. Ayrıca normal doğum esnasında doğum kanalının aşırı derecede gerilip zorlanması nedeniyle epizyotomi adı verilen cerrahi kesiler açılmak durumunda kalınabilir. Doğumdan sonra bu kesilerin olması gerektiği gibi dikilmemesi, çok sayıda doğum yapmak ve iri bir bebek doğurmak gibi nedenler vajina kaslarının gevşemesine ve genişlemesine neden olur.


VAJİNA GENİŞLEMESİ CİNSEL SORUNLARA NEDEN OLUR MU?

Normal doğum vajina genişlemesine neden olur mu

Vajinanın genişlemesi özellikle cinsel birliktelikler sırasında ciddi sıkıntılara neden olabilir. Cinsel ilişki esnasında his kaybına ve vajinanın yeterince nemlenmeyerek acı hissedilmesine neden olur. Bu durum özellikle kadınlarda cinsel isteksizliğe ve öz güven kaybına yol açar. İleri seviyelerde vajina genişlemesi sorunu çiftler arasında çok ciddi sorunlara sebep olabilmektedir. Oysaki bu sorunlara günümüzde hem cerrahi hem de cerrahi olmayan teknikler ile başarılı bir şekilde tedavi edilebilmektedir.


VAJİNA, AMELİYAT İLE DARALTILABİLİR

Normal doğum vajina genişlemesine neden olur mu

Vajina daraltma ameliyatı yani vajinoplasti vajina genişlemesi problemi yaşayan ve genel sağlık tüm kadınlara uygulanabilir. Bu operasyon tam teşekküllü bir hastanede lokal ya da genel anestezi uygulaması ile gerçekleştirilebilir. Bu ameliyat vajina arka duvarından bir bölüm alını, gevşek olan vajina iç kasları sıkılaştırılır ve kesilen kenarlar birbirine dikilerek gerçekleştirilir. Böylece vajina daraltma işlemi tamamlanmış olur. Vajina daraltma ameliyatı esnasında vajinayı daraltmanın yanı sıra vajina ve vulvadaki şekil bozuklukları da giderilir. Vajinoplasti operasyonu ortalama 1 saat kadar sürer. Hasta ameliyattan 3 - 4 saat sonra genellikle taburcu edilir.


İYİLEŞME SÜRECİ AĞRISIZ GEÇER

Normal doğum vajina genişlemesine neden olur mu

Ameliyatın ardından neredeyse hiç ağrı olmaz. Hasta ameliyattan hemen sonra normal yaşantısına dönebilir. Ameliyatta kendiliğinden kaynayan dikişler kullanıldığı için dikişlerin alınmasına gerek olmaz. Ameliyat ardından ortalama birkaç hafta cinsel perhiz uygulanması gerekebilir. Herhangi bir risk ya da yan etki içermeyen bu ameliyatla hastalar kolaylıkla sağlıklı bir vajinaya sahip olabilir. Ve yaşamlarına daha sağlıklı, daha öz güvenli ve daha mutlu devam edebilir.

AY AY BEBEK GELİŞİMİ

False