GeriDoğum Amerika’da doğum hakkında merak edilenler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Amerika’da doğum hakkında merak edilenler

Amerika’da doğum hakkında merak edilenler

Masraflar, pasaport, vatandaşlık hakları...

Çocuğunuzu Amerika’da mı doğurmak istiyorsunuz? İşte Amerika’da doğum ile ilgili merak edilen tüm soruları, www.amerikada-dogum.com sitesinin kurucusu Gürkan Boztepe cevapladı.

[fotogaleri=351]

1- Hamileliğimin en geç kaçıncı ayında Amerika’ya gitmem tavsiye edilir?

Seyahat rahatlığı olduğu kadar ülkeye girişinizi de rahatça yapabilmeniz için gelişinizin 6. ay içinde yapılması tavsiye edilir.

2- Hamileliğimin kaçıncı haftasına kadar uçağa binmemde sakınca yok?

Hamileliğinizin 7. ayı öncesine kadar okyanus aşırı uçuş yapmanızda herhangi bir sakınca yoktur.

28. Haftadan – 36. haftaya kadar kendi doktorunuzdan aldığınız “uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” ibaresi yer alan rapor ile seyahatinize izin verilir. 36. haftadan sonra ise doktor raporu olsa dahi seyahatine izin verilmez.

3- Doğum yaptıktan ne kadar süre sonra bebeğin vatandaşlığına başvurulabilir?

Doğumu izleyen hafta içinde, doğumla ilgili evraklar ile başvuru yapılabilir ve pasaport işlemleri tamamlanarak iki hafta içinde belirtilen adrese gönderilir.

4- Doğumdan sonra pasaportun çıkmasını beklemek zorunda mıyım?

Bebeğinizin pasaportu elinize ulaşmadan önce Türkiye’ye dönmek isterseniz; bebeğinizi Amerika’daki herhangi bir Türk konsolosluğunda kendi pasaportunuza kaydettirip Türkiye’ye götürebilirsiniz. Pasaport daha sonra, Amerika’da bulunan bir yakınınız adresine yollanabilir.

5- Amerika’da doğan çocuğumdan dolayı ben de vatandaşlıktan yararlanabiliyor muyum?

Göçmenlik yasası gereği Amerika’da doğan her Amerikan vatandaşı, Amerikan vatandaşı olmayan ebeveynleri için 21 yaşını doldurduğu tarih itibari ile göçmenlik işlemleri için başvuruda bulunabilir.

6- Çocuğumun Amerikan vatandaşı olması kendine ne gibi imkanlar sağlayacaktır?

* Amerika’da eğitim yapması durumunda, üniversite girişlerinde çok büyük avantajları olur. Öncelikle, yabancı öğrenci statüsü olmayacaktır ve daha kolay burs alabilir.

* Amerika’da yerel öğrenci ücret tarifesine tabi olacağı için yıllık eğitim masrafında önemli tasarruf avantajı sağlayacaktır.

* Türkiye’deki yabancı öğrenci kontenjanlarından okullara ve üniversitelere geçişler yapabilir. Sadece yabancı pasaportlu öğrencilerin okuduğu okullarda okuyabilir.

* Amerika’ya gelir gelmez işe girebilir, mezun olduğunda da işe girmesi çok kolay olacaktır.

* Amerikan vatandaşı olması ile pek çok ülkeye vizesiz girip çıkabilme ayrıcalığına sahip olacaktır.

* Ayrıca, çocuk 21 yaşına geldiği zaman anne-babaya oturma izni (yeşil kart) alabilir.

7- Doğumu kendi imkanlarım ile gerçekleştirirsem bedeli ne olur?

Türkiye’den Amerika’ya gelecek olanlar için kadın doğum doktoru masrafı yaklaşık $3,000 – $4,000 civarıdır. Yapılacak testler, ultrason, kan tahlilleri ve belki alınması gerekebilecek ilaçlar bu rakamın dışındadır. Dolayısıyla, tüm bunlar için fazladan yaklaşık $1,500 - $2,000 arası para ayırmanız gerekir.

Doğum ücretlerine gelirsek, normal doğum: $5,000 - $7,000 civarı, sezaryenle doğum ise $6,500 - $12,000 arasıdır. Bu rakamlar normal şartlarda gerçekleşen, sorun olmayan doğumlar için olup hastane masraflarını içermezler.

Hastane masrafları ise $5,000 ila $8,000 civarıdır. Ancak bu ücrete doğuma alındığınızda isteğinize bağlı olarak size yapılacak epidural, doktor yardımcısı, anestezi uzmanı, çocuk doktoru ve ameliyat sırasında doktora yardımcı olan kişiler ve hastanede kalışınız boyunca bebeği kontrole gelen çocuk doktorunun ücretleri dahil değildir. Bu ücretlerin toplamının $3,000 – $4,000 civarı olmasını bekleyebilirsiniz.

Buna artı olarak doğumdan sonra bebeğinizin ilk aşıları için çocuk doktoruna gitmeniz gerekiyor ve bu masraflarda yaklaşık bulunduğunuz eyalete bağlı olarak $300 – $500 civarında tutuyor.

Yaklaşık bir tahminle, günlük harcamalar, ulaşım ve konaklama masrafları hariç tıbbi hizmetler tutarı $16,800 – 23,500 civarından başlar. Yukarıda sayılan tüm hizmetlere ait bedeller eyaletten eyalete değişkenlik gösterdiği için, alınacak hizmetlere ait talepleriniz için ciddi bir ön araştırma yapmanız gerekir.

DOĞUMDA YANINIZDA KİM OLSUN İSTERSİNİZ?

False