Ana sayfa
Hürriyet Aile'yi Facebook'tan takip edinHürriyet Aile'yi Twitter'dan takip edin

Emzirirken Egzersizi Atlamayın

Emzirirken Egzersizi Atlamayın

Bebeğinizi yeni kucağınıza aldığınız ve neden ağladığını anlayamadığınız dönemde anneliğe alışırken “Şimdi bir de egzersiz mi yapacağım?” diye sakın düşünmeyin. Spor Uzmanı Ayfer Sağlam, kendi ruh sağlığınızın daha iyi olması için spor salonlarına gitmeden de yapacağınız her işi egzersize dönüştürebileceğinizden bahsediyor.

Egzersiz yapmak için illa spor salonuna gitmeniz gerekmiyor. Daha önceleri sıradan gelen rutin işlerinizi devam ettirebilmek sizin için önemli aslında. “Yeni doğum yaptım, loğusayım” diye elinizi tüm işlerden çekerseniz hareketleriniz sıfırlanır. Emzirme döneminde bile olsanız bedenin asgari ihtiyacı olan hareketi yapmazsanız vücudun toparlanma süreci de gecikir.

Sezaryen veya normal doğum hiç fark etmez, kol ve sırt kaslarınızı hemen çalıştırmaya başlayabilirsiniz. Bu hareketler başlangıçta sadece vücut ağırlığınızla olmalıdır. Daha sonra lastik bant egzersizlerine geçebilirsiniz. Egzersiz lastikleri ile çalışmak kısa sürede hızlı sonuç almak için iyi bir seçim olabilir.

Hareket etme, su içme isteği yaratır, su içmek de süt gelimini artıracaktır. Hareket etmek, dolaşımı artıracağından süt kanallarınızda açılacaktır. 5 dakika bile olsa kaslarınızı doğru kullanırsanız egzersiz işe yarayacaktır. Doğum sonrası emziren annenin kimse maraton koşmasını beklemiyor. Bu yüzden “Sadece 5 dakika mı işe yarayacak?” diye düşünmeden bebeğinizin uyuduğu her fırsatı değerlendirin.

İşte Önerilerimiz

• Yoğun aktivite ve ağır egzersizden kaçının, kısa süreli ve düşük tempolu olanları tercih edin. Örneğin; bel destekli yatay bisikletleri veya pilates yapmayı deneyin.

• Bol su için. Aktivite düzeyiniz yükseldikçe su alımını 3 litreye kadar çıkarın.

• Egzersiz sonunda streching yaparak kısa kaslarınızı uzatın.

• Yogayı nefes egzersizlerini hormonlarınız sizi ele geçirdiğinde gerginliğinizi atmak için kullanmayı öğrenin. 

 

Yorumunuzu Yazın

www.hurriyetaile.com web sitesindeki yazarların, katkıda bulunanların, soru soranların, yorum yazanların, iletişim platformu ile bilgi ve düşünce paylaşanların veya herhangi bir kanaldan site veya ziyaretçileriyle iletişim kuranların görüş ve düşünceleri, site editörlerini, modaretörlerini ve site hazırlayıcılarını bağlamamaktadır. Bu görüş ve düşüncelerin sorumluluğu tamamen ilgili kişilere aittir.

2 Okuyucu Yorumu

  • gülşah kaplan

    18.03.2011

     
    ahh zaman bulursak tabii yaparızz :)

  • leyla altun

    18.03.2011

     
    sahsen bende olsam böle düşünürdüm suyun faydasını biliyorum sütü arrtırıyor