Arkadaşımla da bilgisayar oyunlarındaki şeyleri yapabilir miyim?

Psikolojik Danışman/Cinsel Terapist Dolunay Kadıoğlu, oyunların çocuğun fiziksel, bilişsel ve cinsel gelişim sürecinde çok etkili olduğuna vurgu yaptı ve konuya şöyle açıklık getirdi…

Haberin Devamı

Körebe, iztop, yakartop, saklambaç, uzuneşek gibi eski oyunlar, çocuğun iletişim becerilerini geliştirdiği gibi aynı zamanda fiziksel büyümesi ve beden sağlığı için olmazsa olmaz oyunlardır.

ERKEN ERGENLİĞİN NEDENİ

Son yıllarda çocuklar, özellikle büyük şehirlerde evlere tıkılıp bilgisayar oyunlarıyla yetinmek durumunda kaldılar. Bu durum çocukların bilgisayarda çok iyi olmalarını sağlarken, obezite başta olmak üzere şeker, tansiyon, depresyon gibi hastalıkların 10 yaş altına inmesine neden oldu. Tüm bunlarla birlikte bilgisayar oyunlarını tercih eden çocukların, cinsel gelişimlerinde erken ergenliğe girme görülüyor. Bunun nedeni ise bilgisayar oyunlardaki kadın ve erkek karakterlerin çocukların gelişim düzeyine uygun olmaması.

Arkadaşımla da bilgisayar oyunlarındaki şeyleri yapabilir miyim

BİLGİSAYAR OYUNLARINDAKİ GİBİ HER ŞEYİN MÜMKÜN OLDUĞUNU SANIYORLAR

Çocukların sınırlarını bilmesi -kendi bedenine ve başka bir çocuğun bedenine saygı duymak- konusunda da birçok sorunla karşılaşılıyor. Çünkü bilgisayar oyunlarında her şeyin mümkün olduğunu zanneden çocuk, bunu arkadaşı üzerinde denemeye çalışıyor.

Haberin Devamı

GERÇEK DÜNYADAN UZAKLAŞMALARINA NEDEN OLABİLİR

Bilgisayar oyunlarıyla büyüyen çocuklar için en önemli risklerden bir tanesi de sosyal fobi, yani sosyalleşmekten korkma ve diğer çocuklarla ve insanlarla iletişimde sorun yaşama. Oyunlar, çocukların dünyaya alışmasına yardım eden en etkin süreçlerdir. Bilgisayar oyunları ise dünyadan uzaklaşmaya bile neden olabilir.

Yazarın Tüm Yazıları