Ergenlikte aşk başkadır

Ergenlikte yaşanan aşk bazen ilaç bazen de zehir gibidir!

Haberin Devamı


ERGENLİKTE AŞK BAZEN İLAÇ BAZEN ZEHİR GİBİDİR

Ergenlikte aşk başkadır

Aşk, insan hayatının her evresinde farklı farklı anlamlara ve duygu süreçlerine neden olan en güzel denyimlerdendir. Gerek ergenlik gerekse yetişkinlikte olsun, aşk akıl tutulmasıdır. Aşk; aşık olunandan başka bir şey düşünememe, yemeden içmeden kesilme, yüzlerce kez anlatma istediği, anlatırken yüzündeki abartılı mutluluk ve haz hali, sevgilinin kusursuzluğu, şapşallık, sürekli heyecan, cinsel çekimin ve tutkunun varlığı, saçmalamak, dünya yansa banane hallerinin hepsinin aynı anda yaşanabilme halidir.

Ergenlikte yaşanan aşklar, ergenliğin doğal özelliği olan duygusal inişler çıkışların, patlalamaların, dibe vuruşların yaşandığı bu dönemde bazen ilaç bazen de zehir gibidir.


DERSLERİNE ÇALIŞ, SAKIN AŞIK OLMA!

  Ergenlikte aşk başkadır  

Aşk, insan hayatında sağlıklı bir gelişim evresidir. Özellikle ergenlik döneminde ve ilk gençlik yıllarında yaşanılan aşk; ergenin, gencin duygusal zekasının gelişmesi açısından çok önemlidir. Hayatta bazı süreçlerin tekrarı ya da yerine koyulabilecek başka bir şey yoktur. Aşık olmak, hayal etmek, onu göreceği anları beklemek, aşkına karşılık bulmak ya da bulamamak, aşk acısı yaşamak vb. duygular rrgenin duygu alanını geliştirir, büyütür, onu yetişkinliğe hazırlar. İlerde yaşayacağı ilişkileri yönetirken daha önce yaşadığı duygusal deneyimler onun ilişkisinde daha mutlu ve farkındalıklı olmasına destek olacaktır.

Ergenlik döneminde aşık olması yasaklanan pek çok genç insan vardır. ‘Derslerine çalışmalısın, sınavları başarmalısın ve iyi bir yerlere gelmek için dikkatini sadece derslerine vermelisin’ hipnozundan etkilenen gençlerin bazıları farketmeden bu hipnozun etkisi altında kalırlar. Oysaki gerçek başarı; sözel, sayısal zeka kadar duygusal zekasını da besleyerek hayattan keyif alabilmektir.


KARŞILIKSIZ AŞK KONTROLLÜ OLMAYI ZORLAŞTIRABİLİR

 Ergenlikte aşk başkadır

 Ergenlik döneminde aşık olmanın pek çok artısı ve katkısı olmakla birlikte ender olarak görülse de hayati risklerin olduğu durumlarda vardır. Ergenlik risklerin alındığı bir dönemdir. Aşk acısı, terkedilmek bazen ergene dayanılmaz gibi gelebilir, hayatın sonuymuş gibi algılayabilir. Bu dünyadan çekip gitmek bile isteyebilir. Ergenlik döneminde yaşanılan platonik aşklar, sevdiği tarafından reddedilme ya da terkedilme intiharla bile sonuçlanabilmektedir.

Ergenlik başlı başına zor bir dönemken, karşılıksız aşk kontrollü olmayı zorlaştırabilmektedir. Bu nedenle ergenlerin anne ve babaları çocuklarıyla iletişimi hep korumalı ve iyi dinleyiciler olmalıdırlar. Çocuklarınıza baskı yapmadan onlara yakın olun, destek ve sevginizi hep gösterin. Onun gelgitlerine anlayışla yaklaşmayı deneyin ve çok zorlanıyorsanız da bir uzmandan destek almakta rahat olun.

Yazarın Tüm Yazıları