GeriEğitim TEOG için 8 adımda ders çalışma yöntemleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

TEOG için 8 adımda ders çalışma yöntemleri

TEOG için 8 adımda ders çalışma yöntemleri

Nisan ayı ile birlikte öğrencilerin takvimlerinde sınav tarihleri yer almaya başladı. Eğitimci Koray Varol, sınav hazırlık sürecinde ebeveynlerin çocuklarına nasıl ders çalışma alışkanlığı kazandırılabileceğini açıkladı. İşte uzmanından TEOG için 8 adımda ders çalışma yöntemleri...

1-KOLAY OLANLA BAŞLANMALI

Motivasyonu artırmak için bilinen konulardan başlamak derse daha çabuk adapte olmayı sağlar. Bu sebeple çocuk daha kolay olarak gördüğü dersle çalışmaya başlayabilir.

2-ÇALIŞMA SIRASINDA ABUR CUBUR YEME

Bu tamamen test çözme zamanı ile ilgilidir. Çünkü sınav esnasında bir şeyler yemek yasaktır. O sebeple test çözerken de aynı sınav ortam sağlanmalıdır. Bir şeyler yiyip içmek ayrıca dikkati dağıtan unsurdur.

 

TEOG için 8 adımda ders çalışma yöntemleri
 

3-BÜTÜNÜ PARÇALARA BÖL, BİTİRME DUYGUSUNU ARTIR

Anne ve babaların yaptığı en büyük hatalardan biri çocuğa “Sürekli ders çalışman gerekiyor” baskısı yapmalarıdır. Sürekli ders çalış denilmesi çocuğa uçsuz bucaksız bir yol gibi gelir. Anne ve babalar ders çalış veya bugün ders çalıştın mı yerine bugün matematik dersinden üstlü sayılardan 10 soru çöz, Türkçe dersine şu konuyu tekrar et gibi bütünün parçalara bölünmüş halini çocuklarına sunmalıdır. Bu şekilde çocuğa daha hedef odaklı gelecek ve çalışacaktır.

4-ZOR DERSLERİN ARASINA İYİ YAPABİLDİĞİ DERSLERİ KOY

Her dakika yapamadığını yapmaya çalışmak bir süre sonra motivasyon düşüklüğüne yol açar. Bunun önüne geçmek için aralara yapabildiği, kolay dersler, sorular konulmalıdır. Çocuğun her soruda zorlanmıyorum, yapıyorum hissine ihtiyacı vardır.

 

TEOG için 8 adımda ders çalışma yöntemleri
 

5-ÖNCE DERS, SONRA ÖDÜL

Çocuğun önceliğini öğrenmesi gerekiyor. Ders çalışma karşılığında öğrenci iyi şeyler olacağını bilmelidir. Ebeveynler derslerini bitirme karşılığında onları mutlu edecek sinema, tiyatro gibi minik, mutlu edecek ödüller verebilir.

6-ANLAMADIĞIN KONU YA DA SORUDA DİRETME, BİR GECELİK UYKUYA İZİN VER

Sınavda zor bir soruda takılıp kalmanın önüne geçmek için de bu alışkanlığın kazanılması gerekiyor. Beyin uykuda da düşünmeye devam eder. Konu tekrarları genellikle uykudan önce yapılmalıdır. Zorlanılan konular varsa sabah daha dinlenmiş bir zihinle tekrar edilmelidir.

 

TEOG için 8 adımda ders çalışma yöntemleri
 

7-YANLIŞLARIN ÜSTÜNDEN KONU TEKRARI YAP

Konu tekrarı çocuklara çok anlamsız gelebiliyor. Ben zaten biliyorum bunu şeklinde düşünüyorlar. O zaman o konuda çocuğunuza testler çözdürün. Çıkan yanlışlar var ise onların üzerine gidin. Soru çözdükten sonra hangi konuların tekrarı yapılmalı daha sağlıklı ortaya çıkar.

8-CEP TELEFONUNU YAN ODADA BIRAK

Ne olursa olsun test çözen, sınav çalışan çocuklar telefondan uzak tutulmalıdır. Sınav esnasında da telefon yanında olmayacak. Buna alışılmalı test çözerken. Ayrıca telefon dikkat dağıttığı için çalışma esnasında öğrenmeyi olumsuz etkiler.

[fotogaleri=2511,3041,2166]

False