GeriEğitim SBS'de yarın büyük gün
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

SBS'de yarın büyük gün

SBS'de yarın büyük gün

SBS yerleştirme sonuçları açıklanıyor.

Tercih süreci 8 Ağustos’ta biten Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yerleştirme sonuçları 24 Ağustos Cuma yerine yarın (17 Ağustos Cuma) açıklanacak.

MEB'den yapılan yazılı açıklamada, ortaöğretime geçiş sistemi çerçevesinde öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmeleri için yaptıkları tercihlerin 1-8 Ağustos 2012 tarihleri arasında alınacağı, ortaöğretim kurumlarına yerleştirme sonuçlarının ise 24 Ağustos'ta açıklanacağının duyurulduğu belirtildi.

Açıklamada, “2012 yerleştirme sonuçları öngörülen tarihten daha önce tamamlandığı için, 17 Ağustos'ta açıklanmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Kayıt sürecinde izlenecek yol

Ancak bu durum kayıt takvimini etkilemeyecek. Yerleştirme sonuçlarını öğrenen ve tercihlerinden birini asil olarak kazanan öğrenci, 27–31 Ağustos arasında 17.00’ye kadar yerleştirildiği okula kaydını yaptırabilecek. 3 Eylül 08.00’den itibaren boş kalan kontenjanlar ilan edilecek. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı verilecek. Her öğrenci kayıt hakkı kazandığı okula, 3 iş günü içerisinde 17.00’ye kadar kayıt yaptırmak zorunda. Kayıt yaptırmayanlar haklarını kaybedecekler. Bu işlem 12 Eylül 17.00’ye kadar sistem tarafından otomatik olarak yapılacak. Kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları ise 14 Eylül 17.00’ye kadar devam edecek.

Kaynak: hurriyet.com.tr

False