GeriSağlık Enginar nasıl saklanır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Enginar nasıl saklanır?

Enginar nasıl saklanır?

Bu işlemlerden sonra enginarlarınızı lezzeti kaçmadan saklayabilirsiniz!

Enginarları hazır aldığınızda veya kendiniz soyup, temizlediğinizde mutlaka kararmaması için limonlu su içinde bekletmeniz gerekir. Fakat bekletme süresi 1-2 günden fazla olmamalıdır aksi takdirde enginarlar limonun ekşiliğini iyice çekip tadının bozulmasına, değişmesine sebep olur. Bunun için enginarları aldıktan hemen sonra saklama işlemlerine başlamalısınız. Bilmelisiniz ki enginarları kendi suyunda veya limonlu suda dondurucuya atıp saklamanız, aylar sonra çıkardığınızda tadının kaçmasını hatta bozulmasını önleyecektir.

Enginar nasıl saklanır

ENGİNAR NASIL TEMİZLENİR?

ÇAĞLALI ENGİNAR TARİFİ İÇİN TIKLAYIN!

İlk olarak enginarların yaprakları ayırın. Yaprakları zor sökülüyorsa elinizde ki enginarın tadı güzel olmayacaktır çünkü kolay sökülen ve uçları kararmış enginarlar daha taze ve lezzetlidir. Orta kısmına ulaştıktan sonra tüylerini ayıklayın ve kararmaması için limon suyuna batırın.

ENGİNARI DOĞRU SAKLAMA YOLU NEDİR?

Enginarlarınızın miktarına uygun tencereye su koyun ve kaynatın. Enginarları temizleyip, yıkadıktan hemen sonra kaynamış olan suyun içine atın. Tamamen kaynamamış suya enginarları atmamaya özen gösterin, aksi takdirde enginarlar kararacaktır. Enginarlarla birlikte su fokurdamaya başlayınca 5 dakika kadar bekletin ve ocağı söndürün. Hemen ardından kaynamış suda olan enginarları süzün ve kaynattığınız miktarda soğuk suyu üzerine dökün.

 

Enginar nasıl saklanır

Suyun içinde iyice soğuyan enginarları artık poşetleyebilirsiniz. Hepsini poşetledikten sonra dondurucuya atın, aylar sonra çıkardığınızda bile tadı ilk günkü kadar lezzetli olacak. Fazla sayıda enginar saklayacaksanız dondurucunuzun soğukluk miktarını biraz daha açmanız gerekir.

DİYETİNİZDEN ENGİNARI EKSİK ETMEYİN!

False