Teoman kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Teoman kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2016 12:01

Müzik dünyasının gözde ismi Teoman hakkında akılda kalan sorular...

Haberin Devamı

Giresun’lu bir aileden olan sanatçı, ailenin tek çocuğudur. Avukat olan babası, Teoman iki buçuk yaşında iken vefat etmiş. Ataköy Lisesi’ni bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünde lisans eğitimi alan sanatçı, masterını İstanbul Üniversitesi’nde kadın araştırmaları üzerinde yapmak istemiş ancak yaptığı “Çizgi Romanda Kadının Rolü” isimli projesi beğenilmeyince master eğitimi yarım kalmış.

Teoman kimdir

Şuan Türk Rock müziğinin en başarılı söz yazarı ve bestecilerinden biri olan Teoman, müzik kariyerine 1986 yılında Mirage isimli bir grupta vokal yaparak başlamış. Bir süre sonra bu gruptan ayrılan sanatçı, Mavi Sakal, Indians, Black Rose gibi çeşitli gruplarda yer aldı.

Haberin Devamı

Teoman kimdir

Daha sonra ise müzik kariyerine solo çalışmaları ile devam eden sanatçı, 1996 yılında Roxy Müzik Yarışması’nda “Ne Ekmek Ne de Su” şarkısı ile en iyi besteci ödülünü, “Yollar” şarkısı ile de en iyi söz ödülünü aldı. Halen müzik kariyerine devam eden Teoman son olarak 2015 yılında “Eski Bir Rüya Uğruna” isimli albümünü piyasaya çıkardı.

[fotogaleri=1786]

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!