GeriEtkinlikler İşte merakla beklenen “Muhteşem Yüzyıl-Kösem” dizisi!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İşte merakla beklenen “Muhteşem Yüzyıl-Kösem” dizisi!

İşte merakla beklenen “Muhteşem Yüzyıl-Kösem” dizisi!

Dizinin konusu, oyuncuları ve fragmanı…

Muhteşem Yüzyıl’ın yapım şirketi TIMS Productions, yeni projesi “Muhteşem Yüzyıl-Kösem” ile geri dönüyor. Osmanlı tarihi ve hanedanına damga vuracak dizi, yakında Star TV’de ekranlara gelecek.

Yapımcılığını Timur Savcı’nın yaptığı, senaryosunu Yılmaz Şahin’in yazdığı, yönetmenliğini ise Zeynep Günay Tan, Mert Baykal ve Deniz Koloş’un üstlendiği “Muhteşem Yüzyıl-Kösem” izleyicisini ekranlara bağlanmaya hazırlanıyor.

“MUHTEŞEM YÜZYIL – KÖSEM” DİZİSİNİN OYUNCULARI

İşte merakla beklenen “Muhteşem Yüzyıl-Kösem” dizisi

“Muhteşem Yüzyıl – Kösem” dizisinde başarılı oyuncu Ekin Koç, “Sultan Ahmet” karakteriyle kamera karşısına geçecek. Kösem Sultan’ın ilk gençlik yıllarını oynayacak oyuncu ise Yunanistan’da bulundu. Lise öğrencisi Anastasia Thsilimpou, seçimler sonucunda yüzlerce genç kız arasından rolü kaptı. Thsilimpou, rolü için Türkçe öğrenmeye de başladı. Daha önce çeşitli Yunan dizilerinde oynayan güzel oyuncu rolünü 9. bölümden sonra Beren Saat'e devredecek. Dizide Safiye Sultan’ı ise Hülya Avşar üstlenecek.

Dizideki diğer oyuncular ise şöyle: Kadir Doğulu (Mehmet Giray Han) , Tolga Tuncer (Nasuh), Aslıhan Gürbüz (Halime), Erkan Kolçak Köstendil (Şahin Giray Han), Sahra Şaş (Dilber), Alma Terzic (Handan Sultan), Mete Horozoğlu (Zülfikar), Berk Cankat (Alex), Levent Yılmaz (Şeyhülislam Mustafa), Nurunisa Yıldırım (Dudu Hatun), Esra Dermancıoğlu (Cennet) ve Mehmet Kurtuluş (Derviş Mustafa), Zeljko Erkiç (Enzo)

“MUHTEŞEM YÜZYIL – KÖSEM”DEN İLK GÖRÜNTÜLER

[webtv=120357]

KÖSEM SULTAN KİMDİR?

Haseki Mâh-Peyker Kösem Valide Sultan (d. 1590 - ö. 2 Eylül 1651), Osmanlı devlet yönetiminde etkin bir rol oynamış Haseki Sultan ve Valide Sultan. Osmanlı padişahı I. Ahmed'in eşi olup, padişah IV. Murad ve I. İbrahim'in annesidir. Osmanlı tarihinin en güçlü kadın sultanlarından birisi olarak kabul edilmektedir. Hayatı romanlara, tiyatro oyunlarına, opera eserlerine konu olmuştur. Valide-i Muazzama, Sahibet-ül Makam, Valide-i Kebire sıfatlarıyla da anılan Kösem Sultan, oğulları IV. Murad ve İbrahim ile torunu IV. Mehmed döneminde uzun yıllar devlet yönetiminde etkili olmuş bir Hanım Sultan'dır. (Kaynak: Vikipedia)

False