GeriEtkinlikler Hande Ünsal: “Her şarkının bir hikayesi vardır”
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hande Ünsal: “Her şarkının bir hikayesi vardır”

Hande Ünsal: “Her şarkının bir hikayesi vardır”

İlk teklisi “İki Çift Laf”ı geçtiğimiz günlerde yayınlayan şarkıcının bilinmeyenleri.

İlk tekliniz “İki Çift Laf”ı geçtiğimiz günlerde yayınladınız. Yayınladığınız ilk şarkı ama aslında yıllardır müzik dünyasının içindesiniz. İlk önce tanımayanlar için müzikal yolculuğunuzu ve kendinizi kısaca anlatır mısınız?

12 yaşıma kadar İzmir'de büyüdüm daha sonra İstanbul'a geldim Lise'de İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı'na başladım. Üniversite' ye de aynı okulda devam ettim. Müzikal yolculuğum da birçok ünlü isme hem albümlerinde hem de sahnede vokal olarak eşlik ettim.

Müzisyen bir aileden geliyorsunuz. Bu herhalde müzikle olan ilişkinizi doğrudan etkileyen bir faktördür. Bu konuda neler düşünüyorsunuz?

Evet müzisyen bir aileden geliyorum sanırım bu birazda genlerle alakalı. Ailemde başka meslek yapan biri henüz daha hiç çıkmadı. Ses yetenek ve genetik bence. Ailemin müzisyen oluşuyla beraber beni doğru yönlendirdiler. Doğru yönlendirme de güzel sonuçlar doğurdu denebilir. Belki anneannem konservatuara yazdırmasaydı başka bir meslek yapıyor da olabilir miydim? İçimdeki müzik aşkını durdurabilir miydim? Sanmıyorum, ben yine müzikle uğraşırdım. Bestecilik yönümü okulda keşfettim, Söz yazma konusunda da çocukluğumdan beri bir şeyler karalardım ama yazdıklarıma pek güvenemezdim bu konuda bana en büyük desteği sevgili Gökhan Şahin vermiştir. ‘Kızım sen baya yazıyorsun’ dediğin de mutluluktan ölecek gibi olmuştum.

Basın bülteninde “Her şarkının bir hikayesi vardır” diyorsunuz. Siz şarkılarınızı oluştururken nasıl hikayelerden etkileniyorsunuz? Hep kendi hikayeleriniz konu olmuyordur herhalde?

Kesinlikle öyle beslendiğim bir sürü konu oluyor çevremde yaşanan ilişkiler beni çok etkiliyor. “İki Çift Laf” çalışması yaşadığım bir olayın üstüne yazılmış şarkılardan, kız kıza oturduğumuz bir gün yakın arkadaşlarımdan birinin yaşadığı ayrılık sürecini konu alıyor diyebiliriz :) Hem çok kızgın hem de çok aşık bir kadın var “İki Çift Laf” şarkısında.

Hande Ünsal: “Her şarkının bir hikayesi vardır”

No name olarak tabir edilen, ilk albümlerini/şarkılarını yayınlayan müzisyenlerin şarkılarını duyurmak adına zorlandığını biliyoruz. Sizin bu anlamda düşünceleriniz neler?

Kitle büyük, ulaşmak zor ama benim şirketim ve ekibim çok sağlam böyle olunca insanın içi hep rahat oluyor. Bu sektörde No Name ile tabir edilen yeni çıkmış sanatçıların aslında işi biraz zor diyebilirim. Çünkü bir pasta var ve o pastada birçok kişi payını almaya çalışıyor ve o kadar kişinin arasında o dilimden pay almak biraz zor ve meşakkatli. Bence doğru bir şarkı, ekip ve yol haritasıyla güzel işlere imza atılabilir diye düşünmekteyim. Benim şahane bir ekibim var onlara güveniyorum. Beni çok güzel yönlendiriyorlar. Doğru adımlarla güzel işlere imza atmayı planlıyorum.

İki Çif Laf'ın aldığı tepkiler, geri dönüşler nasıl? Sizi tatmin ediyor mu ilk geri bildirimler?

Önce kendi adıma sonrada ekibim adına biz çok ama çok memnunuz gidişattan her şey istediğimiz gibi gidiyor, ilerleyen günlerde daha da güzel olacağına eminim. 

Şarkıların çok hızlı tüketildiği bir dönemdeyiz. Bu nedenle yeni şarkının/albümün hazırlıkları hakkında da bilgi almak isteriz.

Şuan da henüz yeni bir şarkının çalışması içine girmedik zaten çoğu şarkı hazır, planlı programlı gitmiyoruz, nasılsa su akar yolunu bulur. Single, maxi single, albüm, buna önce şirketim sonra ekibimle karar veriyoruz. Bunları söylemek için erken ama çalışmalarımız devam edecek :)

Kendi şarkılarını yazan bir şarkıcı olarak, ''Hep kendi şarkılarımı söyleyeceğim'' gibi bir prensibiniz var mı? Yoksa ilerleyen dönemlerde farklı söz yazarı ve bestecilerin eserlerini de seslendirecek misiniz?

Hiç bir zaman böyle bir tutumum yok. Her yorumcunun hayalidir bir Sezen Aksu şarkısı okumak... Çok beğendiğim söz yazarı ve besteciler de var belki ilerde onlardan da bir beste veya şarkı seslendirmek isterim. Neden olmasın.

Röportaj: Ahmet Erten

False