GeriEtkinlikler GelmiÅŸ geçmiÅŸ en iyi Fransız filmleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

GelmiÅŸ geçmiÅŸ en iyi Fransız filmleri

GelmiÅŸ geçmiÅŸ en iyi Fransız filmleri

Sinema, ortaya çıktığından bu yana popülaritesini kaybetmeden devam eden en fenomen kültür aktivitelerinden biri olmuştur. Fakat Fransa geçmişten bugüne diğer ulusların yanı sıra sinemanın en iyi yönlendiricilerinden biridir. Fransa yaptığı filmler ile birlikte film potansiyeline olan algımızı genişleterek sinema deneyimimize her zaman katkıda bulunmayı başardı. Sinemayı 20. yüzyıla doğru ilerletmeye yardım eden bu ülkenin en iyi filmlerine bakmaya ne dersiniz?

LA SAPİENZA – 2014

La Sapienza, Fransa'dan ortaya çıkabilecek son yılların en şaşırtıcı ve en önemli film olarak nitelendiriyor. Tarzı şaşırtıcı derecede özgün ve güzel olan bu film son yarım yüzyılın baskın trendlerine karşı yönelttiği sanatsal ve felsefi etkileriyle oldukça cesur.

Â

Gelmiş geçmiş en iyi Fransız filmleri
  

AMELİE – 2001

Oldukça enteresan ebeveynler tarafından büyütülen Amelie, Paris’te bir kafede garson olarak çalışmaktadır. Hayattan hiçbir beklentisi ve arkadaşı bulunmayan bu utangaç kızın hayatı bir anda değişecektir. Evin bir köşesinde yıllar öncesinden kalma bir kutuyu bulan Amelie, bu kutunun sahibini bulmak için bir maceraya atılacaktır. Kendisini çevresindekilere yardıma adayan bu genç kız sonunda aşkı bulabilecek mi, orası muamma.

Gelmiş geçmiş en iyi Fransız filmleri

DEUX JOURS, UNE NUİT – 2014

Dardenne Kardeşler’in son yapıtı olan ve başrollerini Marion Cotillard, Olivier Gourmet ve Catherine Salée paylaştığı bu filmde başrol olan Sandra, kocası ile birlikte zorlu bir görevi yerine getirmeye çalışır. Sandra iş arkadaşlarını ekstra maaş bonuslarının iptal olması konusunda ikna etmeyi başaramazsa, işine devam edemeyecektir.

Gelmiş geçmiş en iyi Fransız filmleri

JEUX D’ENFANTS – 2003

Oynadıkları bir cesaret oyunu sayesinde arasındaki bağı daha da güçlendirmeye çalışan Julien ve Sophie, birbirlerine sınava çıplak gitmek ve okulun en sert çocuğunu tokatlamak gibi zorlu görevler vermektedir. Zaman geçtikçe hayatın zorlukları da bu oyunun bir parçası haline gelen bu oyun sonunda ortaya çekişmeli bir aşk çıkacaktır.

Gelmiş geçmiş en iyi Fransız filmleri

CACHÉ – 2005

Georges, televizyonda edebiyat programı yapan başarılı bir adamdır. Bir gün kimden geldiğini bilmediği paketler almaya başlar. Paketler içerisinde kendisinin ve ailesinin gizlice çekilmiş görüntülerini içeren kasetler ve ürkütücü çizimler vardır. Sağlam bir olay örgüsüne sahip bu film gerilim dozu yüksek filmlerden hoşlananlar için yapılmış denilebilir.

Gelmiş geçmiş en iyi Fransız filmleri

LE SCAPHANDRE ET LE PAPİLLON – 2007

1995 yılının 8 Aralık günü ani bir beyin kanaması sonucu felç geçiren Elle Dergisi’nin 43 yaşındaki karizmatik editörü Jean Dominuque Bauby, komadan çıktığı anda kendisini vücudunun içerisinde hapsolmuş olarak bulur. Sol gözü haricinde her yeri felçlidir ve geriye sadece hayal gücü ve anıları kalmıştır. Gerçek bir yaşam hikayesinin anlatıldığı bu film, Bauby’nin iç dünyasını çarpıcı biçimde beyazperdeye aktarıyor.

LA SCİENCE DES RÊVES – 2006

Rüya Bilmecesi sürekli rüya görme halinde olduğu için gündelik hayatı altüst olan Stephane Miroux adlı bir gencin beyninin içinde gelişen eğlenceli bir romantik komedi fantezisidir. Bu filmi sıradan romantik komedilerden sıkılan herkesin izlemesi gerek.

Gelmiş geçmiş en iyi Fransız filmleri

  

False