GeriEtkinlikler Dizilerin unutulmaz 10 annesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dizilerin unutulmaz 10 annesi

Dizilerin unutulmaz 10 annesi

Yıllar geçti ama biz bu anneleri hiç unutmadık!


1- BENİM ANNEM BİR MELEK - NERİMAN

Dizilerin unutulmaz 10 annesi

Nam-ı diğer "Bostancılı Neriman”, klasik bir Türk annesi gibi çocuklarının üstüne aşırı titreyen bir annedir. Eşi ve çocukları onu çok sevse de hepsi ondan korkar. Turuncu ailesinde son sözü hep o söyler. Neriman (Oya Başar), tüm aile bireylerine tabiri caizse kök söktürür, en çok da gelinine… Aynı apartmanda karşılıklı dairelerde oturan gelin-kaynana arasında da zaman zaman tartışmalar yaşanır. Gece herkes uyuduktan sonra yedek anahtarla karşı dairenin kapısını açıp, oğlu ile gelinini yatak odasına girip oğlu üşümesin diye üstünü sıkıca örten bir anneden bahsediyoruz. "Böyle kaynana düşman başına" diyeceğimiz ve tatlı çekişmeleri ile dizinin merkezinde oturan melek (!) anne bu yüzden Türk dizilerinin unutulmaz annelerinden… Bu diziden sonra eminim pek çok kadın eşinin annesini daha çok sevmeye başlamıştır.


2- SIDIKA - SAFİYE

 

Dizilerin unutulmaz 10 annesi
 

1997 yılında ekrana gelen ve ekranlarda fırtına estiren bu komedi dizisi, diziye ismini veren Sıdıka kadar anne Safiye karakteri ile de hafızlarda yer etti. Sıdıka ve ailesinin eğlenceli hayatını anlatan bu dizide Anne Safiye rolünü Füsun Demirel canlandırmıştı. Evde kaldığını düşündüğü kızı Sıdıka’yı evlendirmek için çabalayan annenin Sıdıka’ya fırlattığı terlikler ekran karşısında hepimizin canını yaksa da birbirleri arasındaki komik diyaloglar ve anne kız atışmaları milyonlarca seyirciyi ekranlara bağlamıştı.


3- YAPRAK DÖKÜMÜ - HAYRİYE HANIM

 

Dizilerin unutulmaz 10 annesi
 

Yayınlandığı dönemde reyting rekorları kıran Yaprak Dökümü dizisi her karakteri ile kendinden uzun bir süre söz ettirse de anne rolündeki Hayriye Hanım (Güven Hokna) anaç tavırları, kızları ile kocası arasında müthiş zeki bir şekilde denge kurması, herkesi ayrı ayrı idare edebilme kabiliyeti ile şeytana pabucu ters giydiren cinsten bir anne. Aslında tek derdi kızlarının zengin kocalarla evlenip rahat etmeleri. “Aman ağzımızın tadı bozulmasın Ali Rıza Bey” repliğini sıkça kullanarak ortalık yatıştırmaya çalışan Hayriye Hanım Teyze’yi bazen çok sevdik, bazen çok kızdık ve sinir olduk ama müthiş oyunculuğuna hepimiz tam not verdik.


4- ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ - CEMİLE

 

Dizilerin unutulmaz 10 annesi

İsmini Erkin Koray'ın unutulmaz parçasından alan ve uzun dönem vizyonda kalan bu dizinin hiç şüphesiz en beğenilen ve iz bırakan karakterlerinden biri dizinin cefakâr annesi Cemile idi. Cemile, Ayça Bingöl’ün müthiş performansı ile yıllarca gönüllerde taht kurmayı başarmıştı. Kocası Ali Kaptan'ın her türlü zorbalığına rağmen çocukları için türlü zorluğa göğüs geren Cemile, sonunda kocasından boşanır ve dul bir kadın olarak yaşam mücadelesi verir. Çocukları için her türlü fedakarlığı yapan Cemile'nin en büyük destekçisi Kayınvalidesi Hafize Ana'dır. Çocukların bakımı konusunda Cemile'ye yardımcı olur, Cemile de kendi başına ayakta durmayı başarır.


5- FERHUNDE HANIMLAR - FERHUNDE HANIM

  

Dizilerin unutulmaz 10 annesi
  

Bir dönem hafta içi her gün yayınlanan efsane dizi Ferhunde Hanımlar tam 6 yıl boyunca ekranda kalmıştır. Sadece kendi çocuklarının değil etrafındaki herkesin annesi olan yufka yürekli Ferhunde Hanım rolü ile gönüllerde taht kuran annemiz Usta oyuncu Beyhan Saral’dı. Oldukça telaşlı ve tezcanlı olan Ferhunde HAnım ve ailesinin diyologları hepimiz için o kadar tanıdık ve doğaldı ki yıllarca dizi değil BBG (Biri bizi gözetliyor) evinde bir aileyi izliyor gibi hissettik ve bu gerçekçiliği sayesinde dizi uzun süre yayında kalmayı başardı.


6- ANNEM - ZEYNEP EĞİLMEZ

       

Dizilerin unutulmaz 10 annesi
       

Usta sanatçı Vahide Perçin’in güçlü ve her türlü zorluğa göğüs geren anne rolünü üstlendiği dizi, 2007 yılında ekranlara gelmişti. Aslında bir milletvekilinin eski karısı olmasına rağmen pazarda köfte satarak geçimini sağlayan Zeynep’in yıllardır eski kocasından sakladığı büyük sır bir tesadüf sonucu gün ışığına çıkar. Yıllar sonra kızı ile karşılaşan Musa, artık kolay kolay kızından vazgeçmeyecektir. Dizideki başarılı performansında dolayı 2008 yılının Kadın Oyuncusu ödülünü almıştır.


7- ŞEHNAZ TANGO - ŞEHNAZ

Dizilerin unutulmaz 10 annesi

Her kanalda onlarca dizinin yayınlanmadığı o dönemlerde seyirci ile buluşan bu müthiş dizi, güçlü oyuncu kadrosu ile hafızalardan hiç silinmedi. Birbirlerine hala ilk günkü gibi aşık olan Şehnaz ve Tango lakaplı kocası Muhsin’in yaşadıklarını konu alan dizide Şehnaz, kızları ile birlikte her türlü zorluğa birlikte göğüs germeye çalışan, asla yılmayan inandığı şeylerin sonuna kadar arkasında durun güçlü anne bir annedir. Usta oyuncu Perran Kutman'ın müthiş performansı ile yayında kaldığı süre boyunca izleyiciden tam not almıştır.


8- ASMALI KONAK - SÜMBÜL HANIM

Dizilerin unutulmaz 10 annesi

Asmalı konak dizisinden sonra bol konaklı ve aşiret ağalı diziler yapılsa da hiçbirinde aynı tat yakalanamamıştır. Deneyimli oyuncu kadrosu, çekim kalitesi, müzikleri ve güçlü senaryosu ile bence dizi sektöründe bir çığır açmıştır. Konaktaki yaşantı her ne kadar erkeklerin egemenliğinde sürüyormuş gibi görünse de herkesin baş tacı Sümbül Hanım, gerektiğinde çok otoriter ve doğru bildiklerinden asla taviz vermeyen tavırlar sergiler. Bu güçlü ve fedakâr anne rolüne usta oyuncu Selda Alkor hayat vermiş ve muhteşem performansıyla gönüllerde taht kurmuştur.


9- İKİNCİ BAHAR- HANIM

Dizilerin unutulmaz 10 annesi

Gaziantepli kebap üstadı Ali Haydar (Şener Şen) ile Hanım'ın (Türkân Şoray) yavaş yavaş filizlenen aşkları ve ikisinin de her türlü zorluğa rağmen hayatlarının ikinci baharını yaşamalarını konu alan dizide Hanım, iki çocuklu dil ve işsiz bir kadını canlandırır. Çocukları için yaşam mücadelesi veren bu şevkatli ve güçlü anne bir kebapçıda iş bulur. Aynı zamanda kebapçının üstündeki evi kiralar ve Samatya'da yeni bir yaşama başlar. Zamanla Ali Haydar Usta ile aralarında bir aşk flizlenmeye başlar. Aşkla ve sevgiyle yoğurdukları kebaplar, ocakbaşı muhabbetleri, tatlı çekişmeleri, birlikte açtıkları katmerler ve aşk dolu utangaç bakışları için hepimiz bu dizinin müptelası olduk.


10- O HAYAT BENİM - NURAN

 

Dizilerin unutulmaz 10 annesi
 

Son dönemde yayına giren dizilerin en unutulmaz anne karakteri hiç şüphesiz Nuran Anne. Kızının istikbali için yapmayacağı şey olmayan Nuran Demirci (Yeşim Ceren Bozoklu), kızı Efsun’un yaşadıkları gecekondudan kurtulması ve zengin bir hayat sürmesi için türlü yalana başvurur. Gerçekler ortaya çıkmasın diye önlerine çıkan her engeli ortadan kaldırmaya çalışan Nuran, yamuk yumuk yürüyüşü, düşük omuzları, kınalı elleri, sırtından hiç çıkarmadığı örgü yeleği ile uzun süre hafızalardan silinmeyecek.

False