GeriEtkinlikler Demet Akalın’dan kızı adına şaşırtan karar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Demet Akalın’dan kızı adına şaşırtan karar

Demet Akalın’dan kızı adına şaşırtan karar

Ünlü şarkıcı kızı Hira’yı okula göndermeyeceğini, evde okutabileceğini açıkladı.

Ünlü Şarkıcı Demet Akalın, verdiği bir röportajda kızını okula yollamakta tereddüt ettiğini açıkladı. Akalın, kızının başına okulda kötü bir şey gelmesinden korktuğu için ileride bu kararı verebileceğini söyledi.

Röportajda özel hayatıyla ilgili soruları yanıtlayan Demet Akalın, kızı Hira doğduktan sonra evhamlı bir anne olduğunu da itiraf etti. 1,5 yaşında bir kızı olan Akalın, kızı ilkokul çağına geldiğinde onu okula göndermekten korktuğunu söyleyerek şöyle konuştu:

“Kalem kağıtları gördüm, çok kötü bir şey ama ben galiba bu gidişle Hira’yı evde okutmayı düşünüyorum. Evlat sahibi olunca insan hafif tırlatıyor. Hep başına bir şey gelecek diye kötü kötü şeyler düşünüyorum. Banyoda tuvalette kötü bir şey olacak sanıyorum. Erkin Koray da kızını evde okutmuştu ya, ben de öyle yapacağım galiba.” 

Demet Akalın’dan kızı adına şaşırtan karar

EVDE EĞİTİM NEDİR?

Demet Akalın'ın kızına evde eğitim aldırmakla ilgili kararı üzerine bu sistemin avantaj ve dezavantajlarını uzmanından öğrenelim istedik. İşte, Pedagog- Psikoterapist Serap Melek Kılıç'ın konuyla ilgili görüşleri:

"Dünya’da homeschooling ülkemizde evde eğitim olarak bilinen eğitim modeli hem faydaları hem de zorlukları olan bir sistemdir. Fakat günümüzde geçmişteki kadar sıklıkla kullanılmamaktadır. Özellikle 20. yüzyıl ve öncesinde tercih edilen bu sistemin altında yatan temel motivasyon ve faydalar ailelerin yerleşim yerlerinin eğitim kurumlarına yakın olmaması ve çocuklarını yatılı okutmak istemeyişleri; çiçek, kızamıkçık, verem, sıtma gibi ölümcül ve çocuk yaşta bulaşma riski çok yüksek olan hastalıklardan çocukları korumak ve çocuğun eğitim-öğretim hayatını ailenin kendi kontrolünde tutma çabasıydı. Bu sistemi uygularken ailelerin kullandığı iki farklı yöntemden birincisi eğitimi ebeveynlerin vermesi, diğeri ise özel öğretmenlerin çocukları eğitmesidir. Günümüzde neredeyse artık hiç kullanılmayan bu yöntemin terkedilmesinin temel sebepleri, evde eğitilen çocuğun sosyal ve bilişsel becerilerinin okul çocuğuna oranla uyarıcı yetersizliğinden kaynaklı daha zayıf kalması, sistemin daha çok öğretim odaklı olması, yaşanılan ülkenin eğitim sistemine bağlı ortaya çıkan kaos, günümüzde eğitim-öğretim kurumlarının çeşitliliğinin artması ve okulların artık daha güvenilir, sağlıklı ortamlara dönüşmüş olması olarak sıralanabilir. Bu nedenle, biz de uzmanlar olarak artık evde eğitimin çocukların psiko-sosyal ve gelişimsel ilerlemelerine düşünüldüğü kadar olumlu katkı sağlamadığı inancındayız. Çocukların hem anne-babalarıyla bağımlı bir ilişki geliştirmemeleri hem de dış dünyayı sağlıklı bir şekilde keşfetmeleri konusunda fayda sağlayacak yerin eğitim-öğretim kurumları olduğunu düşünüyoruz."

Peki, siz bu ünlü şarkıcının verdiği bu kararla ilgili ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı “Anneler Konuşuyor”da paylaşabilir ya da haberin altına yazabilirsiniz. Forumda yorum yazmak için tıklayın!

False