Nafikar Turan
Nafikar Turan
Nafikar Turan

Zayıflama iğneleri sağlığı tehdit ediyor

Dünyada obezitenin her geçen gün artması ile beraber, hızlı kilo vermeyi vadeden ilaçlar, çaylar hatta günümüzde popülerliği giderek artan zayıflama iğneleri ortaya çıkmaya başladı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Nafikar Turan, bu zayıflama iğnelerinin bilinçsizce kullanılarak sağlık sorunlarına hatta ölümlere neden olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

ZAYIFLAMA İĞNELERİ ÜLKEMİZDE KONTROLSÜZ BİR ŞEKİLDE YAYILIYOR

İlk olarak Amerika'da uygulanan zayıflama iğneleri, ülkemizde de hızla yayılıyor. Sadece ticari kaygılar güderek 'şu kadar günde bu kadar kilo verdirir' gibi abartılı reklamlarla hatta yanında ölüm saçan 500 kalorilik diyet programları oluşturarak bu iğneleri uygulamakta olan birçok merkez var maalesef.

Zayıflama iğneleri sağlığı tehdit ediyor

HAMİLELİK HORMONU "BETA HUMAN CHORİONİC GONADATROPİN (HCG)" 'ZAYIFLATIR' YALANI!

Hamilelik hormonu olarak bilinen "beta Human Chorionic Gonadatropin (hCG)" iştah baskılayıcı hormon olarak iğneyle vücuda enjekte ediliyor. Hormonun iştah kontrolünü sağlayarak kilo vermeyi kolaylaştırdığı iddia ediliyor. Fakat FDA'da (Amerikan Gıda Ve İlaç Dairesi) zayıflattığı yönünde hiçbir bilimsel dayanağı yoktur.

Zayıflama iğneleri sağlığı tehdit ediyor

ZAYIFLAMA İĞNELERİ KANSERE YOL AÇABİLİYOR!

Fakat zayıflamak için kullanılan bu iğneler vücut fonksiyonlarımızı bozup birçok hastalığı beraberinde getirmekle kalmayıp kansere de yol açmaktadır. Ayrıca kontrolsüz ve sağlıksız kilo verdiren bu iğneler kilo kaybını yağ kütlesinden olması gerekirken tam aksine kas kütlesinden sağlıyor.

FDA KİLO VERME AMAÇLI KULLANILAN (HCG) İĞNELERİNİN SATIŞINI YASAKLADI!

FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) kısa sürelerde kilo vermeyi vaat ederek üretilen ve reçetesiz satılan tüm hCG ürünlerini yasakladığını açıkladı. hCG ürünlerin kilo verdirdiğini kanıtlayan ileriye yönelik uzun süreli ve yeterli sayıda çalışma bulunmamaktadır. Amerika’da bu hormonu kullanılarak piyasaya sürülen ve zayıflamayı vaat eden ürünlerin satışının yapılması kesinlikle yasadışı olarak kabul edildi.

Zayıflama iğneleri sağlığı tehdit ediyor

HCG İĞNELERİ İLE ÖLÜM DİYETİ YAPTIRILIYOR!

hCG ürünlerinin neredeyse hepsinde kaloriyi ciddi anlamda kısarak ölüm diyeti olarak adlandırdığımız günlük 500 kaloriye kadar indirilen diyetlerle birlikte uygulanan bir program hazırlanıyor. Yeterli ve dengeli beslenmek için günlük almamız gereken kalorinin çok altında bir diyet programı ile birlikte sağlımızı hiçe sayan bu paket programlar sağlığı ciddi anlamda tehdit ediyor.

SAĞLIKLI KİLO VERMENİN EN ETKİLİ YOLU YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEK

Her yıl zayıflama ilaçları, iğneleri vs. yüzünden pek çok kişi hayatını kaybediyor. Sosyal medyada çok kısa sürelerde ciddi kilolar verdirmeyi vaat eden tanınmış kişilerinde içinde bulunduğu zayıflama ilaçları, iğneleri vs. ürünlerin reklamları sağlığı tehdit ediyor. İçeriği bilinmeden, hiç düşünmeden vaat edilenlere inanıp maalesef birçok kişi tarafından kullanılıyor. İçeriğinden dolayı sağlığı ciddi şekilde tehdit edip görme bozukluklarına, karaciğer ve böbrek fonksiyonları bozukluğuna, kalp krizi gibi ölümle sonuçlanabilecek durumlara yol açabiliyor. Günlük alınan enerjinin harcanan enerjiden fazla olması durumunda, harcanamayan enerji vücutta yağ olarak depolanmakta ve obezite oluşumuna neden olmaktadır. Obezite tedavi edilmesi gereken bir sağlık sorunudur. Bu sağlık sorununu düzenli ve dengeli beslenerek ve fiziksel aktivemizi artırarak tedavi edebiliriz. Bu sayede diyette motivasyon sağlanır, diyetin sürekliliği artırılmış olur. Sağlıklı yaşamayı hayat felsefemiz haline getirmek en kalıcı ve sağlıklı tedavi yöntemidir.