GeriSağlık Yurt dışına çıkarken dikkat!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yurt dışına çıkarken dikkat!

Yurt dışına çıkarken dikkat!

Yurt dışına çıkarken çantanızda mutlaka atıştırmalıklar bulundurun!

Yurt dışına çıkıyorsunuz ve bavulunuzu hazırladınız, her şeyiniz tamam zannediyorsunuz ama yanılıyorsunuz. Bilmediğiniz bir ülkede yemek kültürüne alışana kadar aç kalma riskinizi de hesap etmeniz gerekiyor. Bu riski ve el çantanızda bulunması gereken sağlıklı atıştırmalıkları, Obezite ve Diyabet Uzmanı Dr. Halil Kutlu Erol anlattı.

Çantanızda ilk birkaç gün için fındık, ceviz, badem, incir gibi sağlıklı atıştırmalıklar, kepekli diyet bisküviler ve dayanıklı meyvelerin bulunmasının iyi olacağını söyleyen Erol, “Daha önce oraya gidenlerin tecrübelerini sorgulamak ve internetten ön bilgiler toplamak yararlı olabilir. Özellikle Uzakdoğu ülkelerinde yemekler çok baharatlı olarak tüketildiği için bundan kaçınmak kesinlikle yararlı olacaktır” açıklamasında bulundu.

Sıra dışı yiyeceklerden kaçının

Mümkün olduğunca taze deniz ürünlerini ön planda tutmak gerekir. Sıra dışı yiyecekler deneme konusunda tedbiri elden bırakmamalı. Her ülkenin “florası” (mikroplarının özellikleri ve çeşitliliği) farklı olacağından; gidilen lokantaların temizlik durumlarına ve hijyen kurallarına uyma konusundaki titizliklerine dikkat edilmeli.

Çantanızdan ilaçlarınızı eksik etmeyin

Yemek düzeninin değişmesinden dolayı, gastrit, reflü, turist ishali gibi durumlarla karşılaşma olasılığı artacağından, çantanızda probiyotik kapsüller ve ishal olma durumunda kullanılabilecek ishali azaltıcı ilaçların bulunması faydalı olabilir. Ancak bu ilaçların kullanım şekilleri çok önemli olduğu için doktorunuzla görüşerek onun önerileri doğrultusunda alırsanız daha sağlıklı olur. 

False