Ferin Batman
Ferin Batman
Ferin Batman

Yeni fikirler üretmek için zencefil tüketin

Hafızanızın güçlü kalması için bu besinlerden destek alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Hafızanın güçlü kalmasının beslenme ile büyük oranda ilişkili olduğunun altını çizen Beslenme ve Diyet Uzmanı Ferin Batman, zihni güçlendiren gıdalar hakkında bilgiler verdi.

Düzenli ve doğru beslenen kişilerin gerek uzun dönemli hafızası gerekse kısa dönemli bellek kapasitesi diğer insanlara nazaran %25’lere varan oranlarda daha kuvvetli olur. Hafızayı güçlendirmek için beslenmemize de dikkat etmek gerekir.

Vücudun küçük bir bölümünü oluşturan beyin, yiyeceklerle alınan enerjinin yüzde 20’sini harcar. Beyin, kanın taşıdığı oksijen ve glikozla beslenir. Araştırmalar, belirli yiyecekleri daha fazla yiyerek hafızanızı, algılama yeteneğinizi, dikkatinizi artırıp daha hızlı düşünebileceğinizi gösteriyor.


GÜÇLÜ HAFIZA İÇİN ÜZÜM SUYU

Vücudun birçok hastalığa karşı daha dirençli olmasını sağlayan üzüm suyu, hafızayı da güçlendiriyor.

ABD’deki Cincinnati ve Tufts üniversitelerinin yanı sıra beslenmeyle ilgili bir araştırma sonucunda, saf siyah üzüm suyu içenlerin kısa süreli ve sözsüz hafızalarında gelişme kaydedildiğini belirten uzmanlar, üzümün antioksidan özelliklerinden dolayı insan sağlığına muhtemel faydaları olan polifenoller bakımından zengin olmasının bu sonuçta rol oynadığını söylediler.

Yeni fikirler üretmek için zencefil tüketin


ODAKLANMA İÇİN CEVİZ VE FINDIK

Odaklanma için ceviz, fındık, fıstık, soğan ve karides gibi yiyecekler yenmelidir. Bu yiyecekler konferanslarda, konserlerde veya uzun araba yolculuklarında sinirleri kuvvetlendirirken, beyindeki haber alma maddelerinin oluşumunu hareketlendirirler.

Soğan, aşırı yıpranmaya, fiziksel yorgunluğa karşı kanı sulandırır, beyin oksijeni daha iyi alır. Karides, beyin besinidir. Vücuda önemli omega-3 yağ asitleri sağlar. Dikkat verme süresini uzatır.

Yeni fikirler üretmek için zencefil tüketin


STRESSİZ ÖĞRENME İÇİN LAHANA

Lahana, tiroit bezlerinin aktivitesini yavaşlattığı için daha stressiz öğrenmeyi sağlar. Stresin getirdiği atıştırma krizlerinde, düşük kalorisi sayesinde bol bol çiğ olarak yenebilir. Limon ve portakal, içeriğindeki C vitamininden dolayı canlandırır, algılama yeteneğini artırır. Çalışma ve sınav öncesi, limonata veya portakal suyu içebilirsiniz. Yaban mersini, uzun süreli bir öğrenmede ideal bir meyvedir.

Yeni fikirler üretmek için zencefil tüketin


KOLAY EZBER YAPMAK İÇİN HAVUÇ VE ANANAS

Hafızayı güçlendirmek için havuç, ananas, avokado, zencefil, kimyon gibi yiyecek ve baharatlar tüketilmelidir. Havuç, beyin metabolizmasını canlandırarak, hatırlama yeteneğini artırır, bir şey ezberlerken bir küçük tabak sıvı yağlı havuç salatası yiyebilirsiniz. Uzun bir metin ezberleyebilmek için fazla miktarda C vitaminine ihtiyaç vardır; ananas bunu sağlar, ayrıca önemli bir element olan mangan içerir. Avokado, kısa süreli hafıza için iyidir. Fazla miktarda yağ asidi içerir. Çalışırken yarım avokado tüketmek yeterlidir.

Yeni fikirler üretmek için zencefil tüketin


YENİ FİKİRLER ÜRETMEK İÇİN ZENCEFİL VE KİMYON ÇAYI

Yaratıcılığın geliştirilmesi için zencefil yenmelidir. Zencefil, içerdiği maddeler sayesinde beynin yeni fikirler üretmesini sağlar. Kanı sulandırdığı için vücutta daha serbest akar, beyin oksijenle beslenir. Kimyonun içerdiği uçucu yağlar bütün sinir sistemini etkiler. Aniden bir fikre, bir buluşa ihtiyacı olan kişiler kimyon çayı içmelidir.

Yeni fikirler üretmek için zencefil tüketin