GeriSağlık Yazın formunuzu koruyacak 2 sağlıklı tarif
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yazın formunuzu koruyacak 2 sağlıklı tarif

Yazın formunuzu koruyacak 2 sağlıklı tarif

Yazın vücudumuz daha çok sıvı kaybeder. Bu sıvıyı yerine koymayı unutmayın. Ayrıca fazla ağır olan yağlı yiyeceklerden de uzak durmakta fayda var. Bunlardan uzak durmak için kendini meyve sularına bırakanlar da oluyordur. Uyaralım, bu içeceklerin fazlası mide şikayetlerine ve yüksek şeker değerlerine sebep olabilir. O zaman yazın hem serinlik verecek hem de formunuzu korumanıza yardımcı olacak tariflere bir bakalım.

KATKISIZ LİMONATA

Güneş tepede parlıyorken ve vücudunuz hararet içindeyken aklınıza ilk olarak buz gibi bir limonata içmek gelebilir. Mümkünse katkılı limonatalardan uzak durmanızda fayda var. Yüksek miktarda C vitamini ve antioksidan deposu olan limondan yapılan bu şekersiz tarife bir göz atın.

Yazın formunuzu koruyacak 2 sağlıklı tarif

Malzemeler: 4 adet limon, 1 limon kabuğu rendesi, 1 çorba kaşığı organik bal ve taze zencefil.

Hazırlanışı: Rendelediğiniz taze zencefilleri, limonları ve balı 1 litre su ile karıştırıp buzdolabına koyun. Birkaç saat beklettikten sonra isteğe bağlı olarak buz ile de soğutarak servis yapın.

NANELİ FESLEĞENLİ AYRAN

Ayranın serinletici özelliğini hepimiz biliriz. Tadı bazılarımıza ağır gelebilir. Bu durumda nane ve fesleğenle lezzetlendirerek içmenizi tavsiye ederiz. Oldukça sağlıklı bir içecek olan ayran, kalp rahatsızlıkları ve kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir.

Yazın formunuzu koruyacak 2 sağlıklı tarif

    

Malzemeler: 2 adet salatalık, yarım bardak süzme yoğurt, 1’er çay kaşığı nane ve fesleğen, 1 adet maden suyu

Hazırlanışı: 2 orta boy salatalığı su haline gelene kadar blenderden geçirin. Ardından üzerine 1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağı süzme yoğurt, 1 şişe sade maden suyu, 3 su bardağı su, 1'er çay kaşığı nane ve fesleğen ekleyin. Karışımı bir süre buzdolabında bekletin. İşte size yaz aylarında hem sağlığınıza hem de fiziğinize iyi gelecek tarifler!

False