Yaza beş kala formda kalmanın ipuçları

Havalar ısınmaya, bahar mevsimi kendini hissettirmeye başlamışken bedenimizdeki fazlalıkları atmanın vakti gelmedi mi? Sizler de benim gibi düşünüyorsanız sayacağım adımları tek tek uygulamalısınız.

Haberin Devamı

BOL SU İÇİN

Vücudumuzun olmazsa olmazı su! Günlük alınması gereken 2.5-3 litre suyu her gün düzenli olarak içtiğinizde bedeninizdeki fazla suyu (ödem) ve toksinleri atacaksınız. Ayrıca su içmek vücuttaki elektrolit dengeyi sağlayarak, metabolizma üzerinde olumlu sonuç verir. Bağırsak hareketlerini düzenler ve size daha sağlıklı bir gelecek sunar.

Yaza beş kala formda kalmanın ipuçları

ARA ÖĞÜN YAPIN

Kan şekerinizi dengede tutmak, kilo vermeye yardımcı en önemli olaydır. Bunu da ana öğünlerinizin arasında küçük ara öğünler yaparak sağlayabilirsiniz. Yanınıza alacağınız 1-2 adet cevizi ya da 1 avuç leblebiyi ana öğünlerinizden en az 1,5-2 saat sonra tüketebilirsiniz. Böylece öğünlerinizde yemekleri daha kontrollü yiyebilir, kan şekerinizi birden yükseltmezsiniz.

BOL POSALI BESİN TÜKETİN

Sağlıklı beslenme ve düzenli kilo vermek için bol posalı besinler mutlaka beslenmenizde olmalıdır. Diyetinizde bulunduracağınız sebze ve meyvelerden günlük en az 5 porsiyon tüketmeniz halinde almanız gereken posayı karşılayabileceksiniz. Ayrıca kuru baklagillerin tüketimi de bu ihtiyaca karşılık verecektir. Düzenli posa alımı kan şekerinizi dengede tutarak, bağırsak florasını düzenleyerek kilo vermede size yardımcı olacaktır.

Yaza beş kala formda kalmanın ipuçları

YAĞLI BESİNLERİN TÜKETİMİNDEN KAÇININ

Biliyorsunuz ki vücuda fazla alınan yağ direkt depolandığı gibi sizde istenmeyen ağırlık artışına neden olacaktır. Dışarıda tüketilen hazır besinler ve kızartılmış ürünler fazladan vücudumuza yağ eklemektedir. Benden size tavsiye, sebze yemeklerine 3 yemek kaşığı yağdan fazla koymamaya, et yemeklerini pişirirken de ekstra yağ eklememeye özen gösterin.

KARBONHİDRATLI BESİNLERİ DİKKATLİ TÜKETİN

Vücudumuzun temel enerji kaynağı olarak ilk karbonhidratlar tüketilmektedir. Bu sebeple diyet yaparken olmazsa olmazımız karbonhidratlardır. Günlük alınan kalorinin %50-55’i karbonhidratlı besinlerden sağlanmalıdır. Bu besinleri de tüketirken aşırıya kaçmamayı, basit karbonhidrat olarak bilinen beyaz undan yapılan gıdaları, şeker ve şekerli ürünleri tüketmemeye öze gösterin. Daha çok kepeğinden ayrılmamış yani kepekli, tam buğday, çavdar gibi besinleri tüketmenizde yarar var. Seçeceğiniz karbonhidratın çeşidi de sağlıklı beslenme ve kilo vermede etkili olacaktır.

VÜCUT İÇİN GEREKLİ OLAN YARARLI YAĞ ASİTLERİNİ TÜKETİN

Omega-3 ve omega-6 bedenimiz için yararlı olan doymamış yağ asitleridir. Bunların günlük olarak dışarıdan alınması hem bedeniniz hem de ruhunuz için gereklidir. Fındık, ceviz, keten tohumu ve haftada en az iki kez balık ve deniz ürünlerini tüketerek bunu sağlamış olacaksınız.

Yaza beş kala formda kalmanın ipuçları

PROBİYOTİKLİ ÜRÜNLER TÜKETİN

Süt ve süt ürünlerinin tüketiminin bağırsak florası ve sağlıklı beslenme için yararlı etkisi vardır. Günlük alınan üç porsiyon kefir, süt veya yoğurt sizin için yeterli olacaktır.

BİTKİ ÇAYI İÇİN

Ödem atmada ve metabolizmayı hızlandırmada bitki çayı tüketimi önemlidir. Günlük üç fincan yeşil çay veya beyaz çay tüketiminin kilo kontrolünüze yardımcı olduğunu sizler de göreceksiniz.

Yaza beş kala formda kalmanın ipuçları

EGZERSİZ YAPIN

Havalarda ısındı, artık eskisi gibi de erken hava kararmıyor. O zaman ne duruyorsunuz, atın kendinizi dışarı, yürüyüş yapın. Günlük yapacağınız 45 dakikalık yürüyüş psikolojik ve fizyolojik sağlığınıza katkı sağlar.

Benim diyeceklerim tabi ki bununla sınırlı kalmıyor fakat başlangıç için bu adımlara dikkat etmeniz yeterli.

HÜRRİYET AİLE ÖZEL

Yazarın Tüm Yazıları