Funda Özkan
Funda Özkan
Funda Özkan

Yaşlanmayı geciktiren 6 besin!

Bu mucizevi besinleri yiyerek yaşlanmaya dur deyin!

Haberin Devamı

Her geçen sene yaşlandığınızı mı düşünüyorsunuz? Artık bu 6 besini yiyerek gençleştiğinizi görecek, kendinizi daha zinde, sağlıklı, ve mutlu hissetmeye başlayacaksınız…

İşte yaşlanmayı geciktirici 6 mucizevi besin:

  1. Brokoli: Demir, beta karoten, kalsiyum, çinko, ve C vitamininden zengin olan brokolinin sağlığımıza süper faydaları var; bağışıklık sistemini güçlendiriyor, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı oluyor, cildi gençleştiriyor, kalp-damar hastalıklarına ve kanser hastalıklarına karşı koruyor. Brokoliyi haşladıktan sonra üzerine limon suyu ilave edebilir veya yoğurt ile birlikte yiyebilirsiniz.
  2. Ceviz: Omega-3 yağ asitleri açısından zengin ve ''beyin besini'' olan cevizin sağlığımıza birçok olumlu faydası var; kolesterolü düşürüyor, kalp-damar hastalıkları riskini azaltıyor, prostat, gögüs, akciğer kanserine karşı koruyor. Uzun süre tok kalmanızı sağlıyor, cildi gençleştiriyor ve içerdiği melatonin sayesinde rahat uyku uyumanızı sağlıyor. Hergün mutlaka 2 adet tam ceviz tüketin!
  3. Nar: Antioksidanlar ve C vitamini açısından zengin olan nar; kanı temizliyor, kanser ve kalp-damar hastalıklarına karşı koruyor. Narı sütlü tatlıların üzerine ekleyebilir, meyve salatası olarak veya taze sıkılmış olarak suyunu tüketebilirsiniz.
  4. Çilek: Bol miktarda C vitamini ve lif içeren çilek; hafızayı güçlendiriyor, kilo korumaya yardımcı olarak obezite ve kalp-damar hastalıkları riskini azaltıyor. Dilimlenmiş çilekleri kahvaltılık gevreklere veye salatalara ekleyerek tüketebilirsiniz.
  5. Kuru erik: B vitamini, demir ve lif açısından zengin olan kuru erik; kalp sağlığını koruyor, kan basıncını dengeliyor, uzun süre tok tutuyor, hafızayı güçlendiriyor, kan basınıcını dengeliyor, enerji veriyor ve cildi gençleştiriyor. Özelikle gün içerisinde ara öğünlerde 3-4 adet kuru erik tüketebilirsiniz.
  6. Badem: B vitaminleri, demir, kalsiyum, ve lif açısından zengin olan badem; cildi gençleştiriyor, kemik erimesini önlüyor, sindirim sistemi için faydalı, hafızayı güçlendiriyor, kalp-damar hastalıklarına ve kansere karşı koruyor. Tahıl gevreklerine ve meyve salatasına dilimlenmiş bademleri ekleyebilir, veya 1 bardak ayran ile tüketebilirsiniz. Gün içerisinde ara öğünlerde 10-15 adet badem yiyebilirsiniz. 

Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Funda Özkan