Baturalp Beşer
Baturalp Beşer
Baturalp Beşer

Yan karın kasları (oblikler) için 5 etkili hareket

Düzensiz ve sağlıksız beslenme, genetik faktörler, antrenman sırasında çok önemseme gibi sayılabilecek birçok nedenden dolayı bel bölgemizde yağlanma gerçekleşir ve bununla birlikte karnımızın yan bölgeleri de aynı şekilde yağlanır ve kötü bir görünüme neden olur.

Haberin Devamı

Bel bölgenizde güzel bir görünüme sahip olmak istiyorsanız düzenli egzersiz ve yapılacak hareketler evet önemlidir fakat ne kadar egzersiz yaparsanız yapın beslenmenize önem vermezseniz belli bir seviyeye kadar gelebilirsiniz. Egzersiz önemli ama egzersiz bir destek olmalıdır asıl önemli olan sağlıklı beslenmedir. Bu küçük uyarıdan sonra gelin yan karın kasları için olan aşağıdaki egzersizlere göz atalım.

1- SİDE CRUNCH:

Yere yan yatın ve yere yakın olan kolunuzu göğüs hizanızda yere değecek pozisyonda uzatın. Diğer elinizi de boynunuzu çekmeyecek rahatsız etmeyecek şekilde başınıza koyun, daha sonra dirseğinizden destek alarak vücudunuzu yukarı doğru kaldırın nefes alın ve vererek başlangıç pozisyonunuza geri dönün.

3’er set 15’er tekrar yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

2- SİDE PLANK:

Yere yan yatın ve dirseğinizden destek alarak ayaklarınızı ister üst üste ister çapraz pozisyonda önlü arkalı koyarak vücudunuzu düz olacak şekilde yukarı doğru kaldırın ve vücudun pozisyonu hiç bozulmadan o pozisyonda maksimum sürede kalmaya çalışın.

3’er set 30 saniye süre ile başlayabilirsiniz.

3- STANDİNG SİDE CRUNCH:

Ayakta kollarınız yanlarda vücudunuza yapışık pozisyonda vücudunuza değdirerek sağa ve sola doğru yatın. Çok hızlı tempoda değil daha yavaş tempoda bir sağa bir sola olacak şekilde yan karın kaslarınızı sıkıştırın ve çalıştırın.
3 set 25’er tekrar yapabilirsiniz.

4- SİDE CRUNCH ONE LEG (SİDE JACK KNİFE):

Yere yan yatın ve yere yakın olan kolunuzu göğsünüzün hizasında yere uzatın. Diğer kolunuzu da başınızın üzerine doğru uzatın ve yana doğru kalkarak kol ve bacağınızı yukarıda birleştirin.

2’şer set 20’şer tekrar yapabilirsiniz.

5- SİDE CRUNCH WİTH KNEES:

Yere yan yatın ve yere yakın olan kolunuzu göğsünüz hizasında yere uzatın. Diğer elinizi de boynunuzu çekmeyecek rahatsız etmeyecek pozisyonda başınıza koyun, daha sonra bacaklarınızı dizden kırın ve dizlerden kırık pozisyonda karnınıza doğru çekerek yukarı doğru kalkın. Nefes alarak kalkın ve vererek hareketi bitirin.

2’şer set 15’er tekrar yapabilirsiniz.

Hareketlerin isimlerini internette aratıp hareketin nasıl ve doğru yapıldığını görebilirsiniz. Hareketleri yaparken ayna karşısında yapın ve videoda izlediğinizde aynı mı diye kontrol edin. Yanlış yapılan hareketlerde boynunuz, belinizde sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Herkese iyi antrenmanlar....