GeriSağlık Yağ yakmanızı sağlayacak 6 besin!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yağ yakmanızı sağlayacak 6 besin!

Yağ yakmanızı sağlayacak 6 besin!

Bu besinler kilo alımınızı yavaşlatıp yağ yakımını hızlandıracak!

1-KIRMIZI BİBER

Acı sevenler sevmeyenlere göre daha şanslıdır, çünkü kırmızı biberin içindeki kapsaisin maddesi metabolizmayı hızlandırırken, vücut ısısını yükselterek enerji harcamanızı sağlar. Eğer midenizde bir sorun yoksa yemeklere mümkün olduğu kadar kırmızıbiber ekleyebilirsiniz.

Yağ yakmanızı sağlayacak 6 besin

2-YEŞİL ÇAY

Yapılan araştırmalar düzenli olarak yeşil çay içenlerin, içmeyenlere göre yüzde 45 daha yavaş kilo aldığını gösteriyor. Yeşil çay, yağ yakımını hızlandırıyor ve kilo almayı farkedilir bir şekilde yavaşlatıyor. Bu yüzden her gün en az 1 fincan yeşil çay içmelisiniz.

3-KİVİ

C vitamininin, yağ yıkım metabolizmasını hızlandırdığı bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış durumda. Pek çok hayvan ve bitki kendi C Vitaminlerini sentezleyebilirken, insanların bu vitamini dışarıdan temin etmeleri gerekiyor. Meyveler arasında kivi, C vitamin bakımından en zengin olanıdır. 100 gram kivide 400 miligrama kadar C vitamini bulunur. Kivi, turunçgillerden 4-6 kat, elmadan ise 40-50 kat daha fazla C Vitamini içerir. Yetişkin bir insanın günlük C vitamini ihtiyacı 60 miligram olduğu düşünüldüğünde, bir adet kivi bu ihtiyacı rahatlıkla karşılayacaktır.

 

Yağ yakmanızı sağlayacak 6 besin
 

4-YAĞSIZ YOĞURT

Günde üç öğün yenen yağsız yoğurt, vücudun hızlı bir şekilde yağ yakmasına yardımcı olur. İçeriğindeki yüksek kalsiyum ve protein sayesinde özellikle bel çevresi ve karın bölgesindeki yağların erimesine yardımcı olur.

5-YULAF KEPEĞİ

Yulaf kepeği sizi uzun süre tok tutar. Üstelik düşük glisemik indeksi sayesinde şeker metabolizmasının da dostudur. Kan şekerini çok yavaş yükselttiği için ani iştah ataklarını önler ve geç acıkmanızı sağlar. Kabızlık sorunu çekiyorsan mutlaka yemelisin, çünkü yulaf kepeği bağırsakların rahat çalışmasını sağlar.

 

Yağ yakmanızı sağlayacak 6 besin
 

6-SÜTLÜ KAHVE

Yağsız sütle hazırlanan kahve, zayıflama sürecinde mükemmel bir içecek olabilir. Ara öğünlerde bu kahveyi içerseniz, kendinizi uzun süre tok hissedebilirsiniz.

DHA

[fotogaleri=1338]

False