GeriSağlık Yağ yakımı için ne tür egzersizler yapılmalı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yağ yakımı için ne tür egzersizler yapılmalı?

Yağ yakımı için ne tür egzersizler yapılmalı?

Sporun yanında diyet de yapılırsa kısa sürede sonuç alınabilir.

Yağ yakımı ve vücudu şekillendirmek için en iyi çalışmalardan biri kardiyo egzersizleridir. Kardiyo belli bir tempoda kalp ritminin normal seviyenin üstünde yapılan egzersizlere denir. Örneğin; koşu, bisiklet, ip atlama, yüzme, kürek çekme en bilinen kardiyo egzersizleridir.

YAĞ YAKIMI İÇİN NE TÜR EGZERSİZLER YAPILMALI?

Başlangıç olarak 3 ile 5 gün arasında 30 ve 40 dakikalık orta tempoda egzersizler yapılmalı ve bu egzersizler kademeli olarak arttırılmalıdır. Belirli bir süre sonra interval koşular da kardiyo egzersizler arasında yağ yakımına yardımcı olur. Bunun dışında yağ yakımı ile beraber vücudu sıkılaştırmakta istiyorsak eğer, kardiyo çalışmalarının yanında başka egzersizler de yapabiliriz. Pilates, grup dersleri (zumba, taibo, spinning, pilates) bunun dışında hafif ağırlıkta kas geliştirme ve sıkılaşma çalışmaları da yapılabilir.

Yağ yakımı için ne tür egzersizler yapılmalı

EMS NEDİR?

Bunların dışında son zamanlarda popüler olan EMS (elekro masküler stimülasyon) teknikleri de kullanılabilir. Peki, EMS nedir?

Ems sisteminin farklı akım aralıkları, kasları dışarıdan aktif duruma getirerek pasif, yapılan hareketlerle beraber aktif egzersizin birleşimine denir. Kas yoğunluğunu arttırma metabolizmayı hızlandırmayı amaçlar.

Spor yaparken dikkat edilmesi gereken önemli konulardan biri de streaching çalışma öncesi ısınma sonrası için de soğuma hareketleridir. Streachingin vücudumuz için faydaları, kas ağrılarını azaltır, sakatlanma riskin önler ve performans artışına neden olur. Son olarak vücudun incelmesi için diyet ve egzersiz olmaza olmazlardan. Sporun yanında diyet de yapılırsa kısa sürede sonuç alınabilir.

[webtv=100917]

Spor Eğitmeni Sinem Kesecek  

False